Title of a News Article

Urfa’dan Halep’e yardım eli

.

Urfa’dan Halep’e yardım eli
banner206

Şanlıurfa’dan Suriye’nin Halep kentine 22 TIR yardım malzemesi gönderildi.

Şanlıurfa Valiliği, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ve İnsani Yardım Platformu öncülüğünde toplanan 22 TIR yardım malzemesi bugün düzenlenen törenin ardından Suriye’nin Halep kentine gönderildi. BELSAN Garajında düzenlenen törene Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Pursaklar Belediye Başkanı Selçuk Çetin, Hilvan Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık, Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Kaya, İl Jandarma Komutanı Mustafa Kemal Timuroğlu, İl Emniyet Müdürü Veysel Tipioğlu, AK Parti İl Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Haliliye Belediye Başkanı  Fevzi  Demirkol, Hilvan Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık, Chp  İl Başkanı Aziz Aydınlık, Borsa Başkanı Mehmet Kaya, Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Mustafa Taş, Vali Yardımcısı Tarık Açıkgöz, Suriye Platformu Başkanı Osman Gerem,  ile STK temsilcileri katıldı.

Vali Güngör Azim Tuna törende yaptığı konuşmada, Halep’te büyük bir ihtiyaç hasıl olduğunu belirterek, “Şuanda Türkiye’nin dört bir tarafında yardım malzemesi Hatay’ın sınır kapısından ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyor. Bunun için koşturan gönüllü insanlara çok teşekkür etmek lazım. Şanlıurfa’nın bu konuda gücünü ispat etmeye gerek yok. Çünkü Türkiye’deki çadır kentlerde kalan Suriyeli kardeşlerimizin yarısı Şanlıurfa’da kalıyor” dedi.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi de, “Sınır dışından ülkemize gelen misafirlere gerekse sınır ötesindeki birçok ile Şanlıurfamız bir oldu beraber oldu, kurumlarıyla, kuruluşlarıyla, sivil toplum kuruluşlarıyla, esnaflarıyla yardımları akıttı. Bugün de 2 hafta önce Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve sivil toplum örgütü ilk yardım TIR’larını Halep’e ulaştırdı. Şimdi de Şanlıurfa Valiliğimizin organizesinde ve sivil toplum örgütlerimiz yanan Halep’e, şiddet altında olan Halep’e, insanlığı öldüğü Halep’e yardım ulaştırma gayreti içerisindeyiz” diye ifade etti.

Pursaklar Belediye Başkanı Selçuk Çetin de, Halep’e yapılan yardıma katkı sağlamak amacıyla 13 TIR gönderdiklerini belirterek, “İnşallah Halep’teki mazlum insanlara bu yardımlarımızı ulaştıracağız. Bizim inandığımız değerler hep şunu söyler; Komşusu açken tok yatan bizden değildir. Bizim bizden başka dostumuz yok deriz her zaman. Hiç olmasa biz zulme uğrayan dünyanın neresinde olursa olsun bütün kardeşlerimize el uzatmak mecburiyetindeyiz. Elhamdullah bunu yapmaya çalışıyoruz” diye ifade etti.

AK Parti İl Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül ise, Dünyanın her yerindeki insanlara gerek maddi gerekse de manevi yardımlarda bulunduklarını dile getirerek, “Afrika’da insanlar açlıktan ölürken Batı’nın deri obezite olmuştur. Allah’a hamdolsun bizim öyle bir derdimiz yok. Bu bizim kardeşliğimizden kaynaklanmaktadır. Ülkemizden mazlumlara yapılan yardımlar bizi mutlu ediyor” şeklinde konuştu.

Daha sonra yapılan duaların ardından yardım TIR’ları Halep’e gitmek üzere yola çıktı.

 

 

 

Güncelleme Tarihi: 28 Aralık 2016, 11:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195