Title of a News Article

Urfa'dan İsrail'e lanet yağdı

Urfa'dan İsrail'e lanet yağdı
banner206

 Şanlıurfa’da, İsrail'in Gazze'ye başlattığı kara harekatını protesto eden vatandaşlar gıyabi cenaze namazı kıldı. Protestoya katılan AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Kaçar, İsrail ve İsrail'e destek veren ülkelerin ürünlerinin boykot edilmesi çağrısında bulundu.

Cuma namazının ardından kentin simgesi olan Balıklıgöl platosunda bir araya gelen aralarında AK Parti Milletvekili Mahmut Kaçar ile STK temsilcilerinin de bulunduğu binlerce vatandaş, Filistin'de hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kıldı. Namazın ardından İsrail aleyhine slogan atan grup tekbirler getirerek kent merkezine yürüyüş yaptı.

Rabia Meydanı'nda son bulan yürüyüşün ardından kalabalığa konuşan AK Parti Milletvekili Mahmut Kaçar, yaşananları sözün bittiği yer olarak tanımlayarak şunları söyledi:

"İnsanlık ve insanlık onuru ayaklar altına alındığı sözde medeni ama gerçekte çağdışı tamamen güç, kan ve sömürü üzerine kurulu, dünyanın sessiz kaldığı bir tablo ile karşı karşıyayız. Bu saldırılarda tamamen bilinçli bir şekilde siviller hedef alınıyor. İsrail Başbakanı sivillerin yanlışlıkla öldürüldüğü yönündeki daha önceki yalanlarına yenilerini ekleyerek dünya kandırılmaya çalışılıyor. Müslüman kanının oluk oluk aktığı ve Ramazan'ın Müslümanlara zehir edildiği bu günlerde yine BM, NATO ve uluslararası teşkilatlardan ses çıkmıyor. Türkiye şu anda İslam aleminin umutlarını taşıdığı Anadolu coğrafyası olarak Türkiye'nin dört bir yanında buna karşı bir ses yükseltiliyor. İsrail ve İsrail'i destekleyen bütün uluslararası güçlerin ürünlerine karşı İslam alemi duyarlılık oluşturmadığı ve bunlara elimizdeki bütün imkanlarla yaptırım uygulanmadığı müddetçe ciddi anlamda bir mesaj vermemiz mümkün değildir. Bütün insanlık alemi bu konuda farkındalık oluşturması gerekiyor. Şanlıurfa, Türkiye ve bütün insanlık alemine bu zulmün müsebbiplerine ve destekleyenlere karşı boykot kararı almaya ve gereğinin yapılmasına davet ediyorum."

Güncelleme Tarihi: 18 Temmuz 2014, 16:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195