Title of a News Article

Urfa'dan Kobani'ye lahmacun servisi

Urfa'dan Kobani'ye lahmacun servisi
banner206
Sınırı geçen peşmergelerin yanında yiyecek olmadığı için Kobani'ye Şanlıurfa'dan lahmacun gönderildi.

152 kişilik Peşmerge grubunun, Kobani'ye intikali sırasında yaşananların "film senaryolarını" bile geride bıraktığı ortaya çıktı. Belirli bir savaş tecrübesi olmayan peşmergelerin, Kobani'de savaşmak istemeyip bu konuda "direndikleri" ve bu yüzden Türk yetkilileri zor durumda bıraktıkları belirlendi. İki günlük malzeme ile yola çıkan peşmergelerin, yiyecek ve içeçek ihtiyaçlarının Türkiye tarafından karşılanması da dikkat çekti. Bu kapsamda, Kobani'ye geçen peşmerge grubuna, Türkiye'den lahmacun servisi bile yapıldı.

 

PEŞMERGELERİN 5 GÜNDE YAŞADIKLARI ŞÖYLE:

18 KİŞİ KAÇMAK İSTEDİ

Kobani'de IŞİD ile savaşmak için, 152 kişilik bir peşmerge grubu karadan, bir uçak dolusu peşmerge de havadan olmak üzere 29 Ekim'de Türkiye'ye giriş yaptı. Bu esnada, yaklaşık 200 kişilik bir peşmerge birliği, Kobani'de savaşmak için Türkiye sınırlarına giriş yaptı. Peşmerge grubundan dokuz kişi Erbil'den hareket esnasında, ikisi Silopi'de, beşi de değişik yerleşim birimlerinde olmak üzere toplam on sekiz kişi "intikal sırasında" firar girişiminde bulundu. Peşmerge grubunda yer alan tüm askerlerin isimleri Türkiye'ye verildiği için, bu kişilerin firar ettiği tespit edildi ve güvenlik güçleri tarafından yakalanarak geri getirildi.

29-30 Ekim tarihlerinde, peşmergelerin Kobani'ye geçmeleri için hazırlık yapıldı. Bu esnada Peşmergeler, sınırın öteki yakasına geçmek istemediklerini Türk yetkililere bildirdiler. Ve "Biz burada kalıp, PYD mensuplarını eğitelim" teklifi getirdiler. Türkiye ise bunun mümkün olmadığını ve mutlaka Kobani'ye geçmeleri gerektiğini bildirdiler. Bu sırada, sınırın yakınlarından top mermisi patladı. Bu gelişme üzerine, peşmergelerin bir kısmı yine gruptan ayrılmak istedi. Bu kişiler de yakalanarak tekrar gruba getirildi.

 

KOBANİ'NİN BATI BÖLGESİNE YERLEŞTİRİLDİLER

İlk geçiş sırasında 152 kişilik gruptan 116'sı geçerken, 27'si Türkiye'de kaldı. Ancak bu kez de bir kısmı hasta olduğunu öne sürerek yine Türkiye'de kaldı. Geçenlerin de bir kısmı ikinci gün geri döndü. Şu anda Peşmerge grubundan yaklaşık 100 kişinin Kobani yakınlarında olduğu tahmin ediliyor. Savaşmak için Kobani'ye geçen peşmerge grubu ise İŞİD militanlarının bulunmadığı Kobani'nin batı bölgesine yerleştirildi. Peşmergeler koordinatların kendilerine bildirilmesini ve Kobani'ye uzaktan ateş desteği vermeyi önerdiler.

 

2 GÜNLÜK MALZEME İLE GELMİŞLER

Öte yandan peşmerge grubunun iki günlük malzeme ile Türkiye'ye geldiği ortaya çıktı. Bu nedenle gruba, yakıt, askeri techizat ve yiyecek desteği sağlandı. Kobani'ye geçen peşmergelere de, silah ve yiyecek desteği yapılmaya devam ediliyor. Hatta, geçtiğimiz günlerde Kobani'ye geçen peşmergelere Şanlıurfa'dan lahmacun servisi bile yapıldı. Şu anda, yiyecek, içeçek, benzin ve silah gibi tüm ihtiyaçlar Türkiye'den karşılanıyor. Peşmergeler, "Niye yanınızda malzeme getirmediniz" diye soran güvenlik güçlerine, "ABD ve siz söz verdiniz" yanıtını verdiler. (Kaynak: Taraf)

Güncelleme Tarihi: 03 Kasım 2014, 08:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195