Title of a News Article

Urfa’dan Yüksekdağ’a şok

Urfa’dan Yüksekdağ’a şok
banner206

Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığı, HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ'ın, Suruç'ta katıldığı etkinlikteki 'Biz sırtımızı Rojava'ya, Kobani'ye, IŞİD vahşetine karşı direnen halklara, insanlık mücadelesi yürüten YPG, YPJ'ye dayıyoruz" sözleri nedeniyle bulunduğu kentteki mahkemeye zorla getirilerek Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla ifadesinin alınması kararlaştırdı.

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, geçen yıl Ramazan Bayramı'nın son gününde, YPG'nin 19 Temmuz 2012'de Kobani'deki kontrolü ele geçirmesinin 3'üncü yıldönümü nedeniyle Şanlıurfa'nın Suruç İlçesi'nde düzenlenen kutlamalara katıldı. Yüksekdağ, burada terör örgütü PKK elebaşı Abdullah Öcalan'ın posteri önünde yaptığı konuşmada; "Biz sırtımızı Rojava'ya, Kobani'ye, IŞİD vahşetine karşı direnen halklara, insanlık mücadelesi yürüten YPG-YPJ'ye dayıyoruz. Bunu söylemekte hiçbir sakınca görmüyoruz. Bakın sırtımızı kime dayadığımızı çok net söylüyoruz ve bundan sonrada sırtımızı buraya dayamaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Bu konuşma üzerine Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Yüksekdağ hakkında soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında, Yüksekdağ hakkında 'Terör örgütü propagandası yapmak ve silahlı terör örgütüne üye olmak' suçundan 5 ile 15 yıla kadar hapisle cezalandırılması talebiyle iddianame hazırlandı. İddianamenin kabulünün ardından ilk duruşma Şanlıurfa 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Duruşmaya Figen Yüksekdağ katılmazken, avukatları Sevda Çelik Özbingöl ve Bekir Benek mahkemede hazır bulundu.

Hakkında 5 ile 15 yıl hapis cezası istenen Yüksekdağ'ın duruşmaya katılmaması üzerine mahkeme heyeti, Yüksekdağ'ın zorla bulunduğu kentteki mahkemeye getirilmesine ve Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla ifadesinin alınması kararlaştırarak duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

Yüksekdağ'ın avukatı Özbingöl, Figen Yüksekdağ'ın mahkemeye zorla getirilemeyeceğini ileri sürerek, ayrıntılı beyanda bulunacaklarını belirtti.

Güncelleme Tarihi: 05 Ekim 2016, 17:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195