Title of a News Article

Urfalı ailelerin evlerini dağıttılar!

.

Urfalı ailelerin evlerini dağıttılar!
banner206

Şanlıurfa Baro Başkanı Hikmet Delebe, kentteki evli erkeklerin Suriye'deki savaştan kaçarak kente yerleşen Suriyeli kadınlarla kuma evliliği yaptıklarını, bunun da ekonomik sıkıntı ve aile içi huzursuzluğa neden olduğunu ve kentte boşanma davalarının arttığını söyledi.

Aile Mahkemeleri'nde görülen boşanma davalarının çoğunluğunun ekonomik sıkıntı ve Suriye'deki savaştan kaçarak Şanlıurfa'ya yerleşen kadınlarla yapılan kuma evlilikleri nenediyle ortaya çıkan huzursuzluklardan kaynaklandığını ifade eden Baro Başkanı Hikmet Delebe şöyle dedi:

"Suriye'deki iç savaştan kaçanlar, Şanlıurfa'da kuma evlilikleri yaparak kendilerini güvence altına alıyor. Durum böyle olunca başta aile içerisinde ekonomik sıkıntılar çıkıyor. Ardından eşler arasında geçimsizlik yaşanması üzerine çiftler boşanmak için mahkemeye başvuruyor."

 

'SURİYELİ KADINLAR İÇİN ARACILAR DEVREDE'

Kent merkezinde ve kamplarda kalan Suriyeli kadınları evlendirmek için aracılarının da ortaya çıktığını öne süren Baro Başkanı Delebe, şöyle konuştu:

"Savaştan kaçan 500 bin Suriyeli sığınmacının Şanlıurfa'ya yerleşmesi, sosyal ve ekonomik hayatta çok ciddi tahribatları da beraberinde getirdi. Bunların başında kuma evlilikleri geliyor. Hal böyle olunca boşanmalar da artamaya başladı. 2014 yılı sonu itibariyle Şanlıurfa'da mevcut olan 1'inci Aile Mahkemesi'nde bin 342, 2'nci Aile Mahkemesi'nde ise bin 219 boşanma davası görülmekteydi.  2015 yılında ise bu sayı yüzde 20 oranında arttı ve şu an Şanlıurfa'da 3 bin'in üzerinde çiftin dosyası bulunmaktadır."

Güncelleme Tarihi: 19 Kasım 2015, 13:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195