Title of a News Article

Urfalı Arap Hoca'nın seyyar vaizli damadı...

Urfalı Arap Hoca'nın seyyar vaizli damadı...
banner206
Emekli Astsubay Mustafa Astam, Mevlana Türbesi’nde gelen ziyaretçilere, Konyalılara Mevlana ve İslam’ın öğretilerini anlatarak insanlara farkı konularda yardımcı olmaya çalışıyor.

Anadoludabugun.com

Konya’nın Karaardıç Köyü’nde doğan ve 9 kardeşli bir ailenin içerisinde çocukluğunun geçtiğini söyleyen Mustafa Astam, “1948 yılında Konya Gedikli Harp Okulu’na girdim. Ardından Çankaya’ya geçtim ve orada Askeri Meslek Okulu’nda eğitimimi tamamladım. Mezun olduktan sonra ilk astsubaylık görevime Ankara Çubuk’ta başladım. Türkiye’nin farklı yerlerinde astsubaylık görevimi yaptım ama yaşanan ihtilaller ve yapılan haksızlıklar nedeniyle ordudaki görevinden ayrılmaya karar verdim ve emekli oldum. Çocukluğumdan beri araştırma yapmayı ve kitap okumayı hep severdim Bozkır’da en fazla imam bizim aileden çıktığı için bize İmamoğulları demişler. Babamda imam olduğu için dini meselelere yakınlığım buradan başladı. Astsubayken bile boş zamanlarımda Mevlana ve İslam’ın öğretilerini okuyordum. Böyle sıkı bir araştırma merakı sonunda orduda ki görevim bitince ve İslami kaynaklar bilgi alışverişi şart koyunca kendimi insanlara adamaya karar verdim.” dedi.

“BİR NEVİ SEYYAR VAİZLİK YAPIYORUM ”

Okuma ihtiyacı ile İslam’ı daha yakından tanığını ifade eden Astam, “Cuma günleri sohbetleri dinlemeye başladım ve okuduğum kitaplar daha çok İslami içerikli olmaya başladı. Yavaş yavaş insanlığa bakış açım değişti. Mevlana Türbesi civarında insanlar kabirleri görünce daha duygusal olduklarını fark ettim. Her meseleye az çok merhem olmak amacılığıyla bu edindiğim İslami bilgileri insanlara aktarma ihtiyacı duydum. Aynı zamanda sıkıntı yaşayan kişiler Mevlana’dan yardım istemeye geliyor ve yaş itibarıyla da güven sağlayınca insanlar en mahrem konuları bana danışıyor. Sadece Mevlana Türbesi civarında değil ve Konya’da caddelerde insanlara mesaj verebilirim diyerek bir tşört ayarladım üzerine de İnanan Genç, İnkardan Kaç, Küfür Öldürür, İman Güldürür, Haram Soldurur, Sevgi Sevdirir öğütleriyle başka diyarlardan Konya’ya Mevlana Türbesi’ni ziyarete gelenlere bir hatırlatmada ben bulunayım diye bu yazıyı yazdım. Sadece Konya’da değil Şanlıurfa, Gaziantep ve Maraşta’da bu kıyafette dolaştım ve sorulan sorulara bir nevi seyyar vaiz gibi cevap vermeye çalışıyorum insanların yaşamına kendimi gönüllü olarak adadım” dedi.

Güncelleme Tarihi: 25 Aralık 2019, 20:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195