Title of a News Article

Urfalı Başkan'a ölüm tehdidi!

Urfalı Başkan'a ölüm tehdidi!
banner206
 "Ölüm tehdidi" alan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Urfalı Melih Gökçek, “özel” koruma kapsamına alındı.

Melih Gökçek’in yakın koruma ekibinde 4 özel harekatçı polis görevlendirildi. Ankara Valiliği, Berkin Elvan Savcısı Kiraz’ı şehit eden yasadışı terör örgütü ile marjinal sol grupların hedef aldığı Gökçek’in koruma kararını en üst seviyeye çıkarttı. Gökçek’in dışarıdan bir saldırıya karşı belediyedeki makam katına da “balistik” (zırhlı) cam kaplandı.

 

RİSK ANALİZİ

Gökçek’e yönelik e-posta, sosyal medya ile telefonla yapılan tehditlerinin artması üzerine İçişleri Bakanlığı’ndan “risk” analizi talep edildi. Emniyet Genel Müdürlüğü, Gökçek’in belediyedeki makamı ile konutunda risk analizi ve tehdit değerlendirmesi yaptı.EGM’nin incelemeleri sonucu Gökçek’in makam odasının pencerelerine dışarıdan görülmeyen balistik cam kaplandı.

İstihbarat birimlerinden gelen “kritik” uyarılar üzerine Ankara Valiliği harekete geçti. Gökçek’in talep etmemesine karşın hakkındaki “yakın” koruma kararı “özel” koruma kapsamına çekildi. Gökçek’e tahsis edilen koruma polisi sayısı ikiden dörde yükseltildi. Koruma ekibinin keskin nişancı özel tim mensuplarından oluşması saldırı riskinin ciddiyetine bağlandı. Gökçek, 24 saat polis korumasında olacak. Gökçek’e verilen özel koruma kararı İçişleri Bakanlığı’nın onayından sonra yürürlüğe girdi. (SÖZCÜ) 

Güncelleme Tarihi: 08 Nisan 2015, 11:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195