Title of a News Article

Urfalı gazetecilerin mutlu günü


T.C. Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından Şanlıurfa’da yapımına başlanan 229 konutluk basın sitesi için kura çekildi.

Toplam 240 kişinin müracaat ettiği Karaköprü’deki 229 konutluk proje haricinde 11 kişiye de Maşuk toplu konut projelerinden evleri teslim edilecek.

Urfa City AVM konferans salonunda noter tarafından çekilen kuraya, TOKİ temsilcileri, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, Karaköprü Belediye Başkanı Av. Nihat Çiftçi, Güneydoğu Anadolu Gazeteciler Federasyonu Başkanı Mehmet Talat Akay, Şanlıurfa Gazeteciler Birliği Başkanı Veysel Polat, GAP Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Kemal Kapaklı, Şanlıurfa Gazeteciler Derneği Başkanı Kamil Güler ile gazeteciler ve aileleri katıldı.

 

Polat: Hayırlı, uğurlu olsun

Kura öncesi bir açılış konuşması yapan Şanlıurfa Gazeteciler Birliği Başkanı Veysel Polat, uzun süren bir çalışma sonucunda basın emekçilerini ev sahibi yapmayı başardıklarını belirterek, “TOKİ Akabe’den Şanlıurfa’ya inemiyordu. Konut talebimizi ilettiğimizde bize Akabe’de yapmayı önerdiler. Ama Karaköprü’deki arsamızda yapılması için ısrar ettik. Önce bir arsamız talihsiz bir şekilde elimizden çıktı. Daha sonra bu arsa üzerine yapılması kararlaştırıldı. Müracaat sayımız 240, yapılacak konut sayısı da 229 olarak belirlendi.  Burada çekilecek kurada 11 meslektaşımıza da Maşuk’ta yapımı devam eden konutlardan verilecek. Basın emekçilerine, hayırlı uğurlu olsun” dedi.

 

Kapaklı: Büyük bir hayalimizdi

GAP Gazeteciler Cemiyeti  Başkanı Kemal Kapaklı da Şanlıurfa’daki basın emekçilerini ev sahibi yapmayı yıllardır hayal ettiklerini ve bu hayalin gerçekleşmesi için uzun zamandan beri çabaladıklarını kaydederek, dönemin TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar ile yaptıkları görüşmeleri anımsattı. Bugün büyük bir hayalin gerçekleşmesinin sevincini yaşadıklarını ifade eden Kapaklı, “Bu proje Türkiye’de de ilkler arasındadır. Çok uygun ödeme şartlarıyla meslektaşlarımız ev sahibi oluyor. Tüm basın çalışanlarına hayırlı uğurlu olsun” şeklinde konuştu.

 

Güvenç: Birlikten kuvvet doğar

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç de yaptığı konuşmada, Türkiye’nin büyük bir ülke olduğunu, insanımızın birlik beraberlik içersinde olarak yapamayacağı işin olmadığını belirterek, “Burada da birlik ve beraberliğin böylesi güzel neticeler ortaya koyduğuna tekrar şahit oluyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyor, konutların tüm basın çalışanlarına hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Bu arada Şanlıurfa Gazeteciler Derneği Başkanı Kamil Güler'in de salonda bulunmasına rağmen programda konuşma hakkı verilmemesi dikkatlerden kaçmadı.

Konuşmaların ardından ilk kuralar Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, Karaköprü Belediye Başkanı Av. Nihat Çiftçi, Şanlıurfa Gazeteciler Birliği Başkanı Veysel Polat ve GAP Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Kemal Kapaklı tarafından çekildi. Daha sonra noter görevlilerinin devam ettiği kura çekim işlemi ile 229 dairenin hak sahipleri belirlendi.

2015 yılı başlarında teslim edilmesi beklenen konutlar için hak sahipleri TOKİ hesabına yatırdıkları peşinatı yüzde 15 peşinata tamamlayacak. Kalan tutar ise 144 ay vade ile ödenecek.

Kura sonuçları noter onayından sonra TOKİ web sitesinde ilan edilecek ve Şanlıurfa’daki gazeteci dernekleriyle paylaşılacak.

Güncelleme Tarihi: 18 Eylül 2014, 16:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195