Title of a News Article

Urfa'lı işadamları Antalya'da

 Urfa'lı işadamları Antalya'da
banner206

Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası (ŞUTSO) Yönetim Kurulu ve Meclis Üyeleri’nden oluşan 40 kişilik heyet, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret etti.

Şanlıurfa TSO Yönetim Kurulu Başkanı E. Sabri Ertekin ve Meclis Başkanı İbrahim İletmiş’in başkanlığındaki heyeti, ATSO Başkan Yardımcısı Davut Çetin, ATSO Meclis Başkanı İzzet Bayar, ATSO Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Hüseyin Barut, Yönetim Kurulu Üyeleri Mustafa İssi, Erol Erkan ve Osman Avşaroğlu ağırladı.

Şanlıurfa heyetine ATSO’nun faaliyetleri ve Antalya ekonomisi hakkında bilgiler veren ATSO Başkan Yardımcısı Çetin, Şanlıurfalı işadamlarını Antalya’da görmekten dolayı memnuniyetini dile getirdi. Antalya’nın turizmin yanı sıra, Türkiye’nin tarım üretiminde lider kenti olduğunu belirten Çetin, Antalya Organize Sanayi Bölgesi’nin Türkiye’nin en çevreci ve yeşil sanayi bölgesi olduğunu bildirdi. Antalya Serbest Bölgesi’nin lüks yat üretiminde markalaştığını anlatan Çetin, “Antalya yılda sadece havayoluyla 13 milyon yabancı turist ağırlıyor. Türkiye’nin örtü altı üretiminin yarıdan fazlası kentimizde bulunuyor. Şanlıurfa ile deneyimlerimizi paylaşmak için her türlü işbirliğine hazırız” diye konuştu.

Şanlıurfa TSO Yönetim Kurulu Başkanı E. Sabri Ertekin de Şanlıurfa’nın turizmde ve tarımda büyük bir potansiyele sahip olduğunu kaydetti. Özellikle bu iki sektörde Antalya’nın deneyimlerinden yararlanmak istediklerini ifade eden Ertekin, “Genç bir nüfusumuz var. Tarımda geleneksel üretimden çıkıp yaş sebze-meyve üretimine geçmek istiyoruz. Göbeklitepe gibi 11 bin 500 yıllık tapınak kentimizde bulunuyor. Zengin bir yemek, folklor ve müzik kültürümüz var. Antalya ile turizmde ve tarımda işbirliği yapmak istiyoruz. Antalyalı yatırımcıları kentimize davet ediyorum” dedi.

ATSO Başkan Yardımcısı Çetin, Başkan Ertekin’e ATSO Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerinin yaptığı sulu boya bir tablo hediye etti.

Güncelleme Tarihi: 06 Aralık 2014, 15:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195