Title of a News Article

Urfalı şehidin ismi ölümsüzleştirildi

Urfalı şehidin ismi ölümsüzleştirildi
banner206

15 Temmuz gecesi yaşanan darbe girişiminde şehit olan Şanlıurfalı İbrahim Halil Yıldırım’ın ismi ölümsüzleştirildi.

Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna’nın talimatları ile İl Müftülüğü tarafından 15 Temmuz’da şehit olan 4 Şanlıurfalı şehidin isimleri kentteki farklı camilere verildi.

Batıkent Toki’de bulunan Batıkent camisinin ismine şehit İbrahim Halil Yıldırım ismi verildi. Şehit İbrahim Halil Yıldırım’ın babası Bahattin Yıldırım ve ailesinin katılımıyla yapılan törene Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna, Ak Parti Şanlıurfa milletvekili Mehmet Akyürek, Cumhuriyet Başsavcısı Uğurhan Kuş, İl Emniyet Müdürü Eyüp Pınarbaşı, İl Jandarma Komutanı Albay Kemal Timuroğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Ak Parti İl Başkan Vekili Cuma Ağaç, İl Müftüsü İhsan Açık, Tarım İl Müdürü Murat Çakmaklı ve cami cemaati katıldı.

Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna burada yaptığı konuşmada, şehidin isminin ölümsüzleştirildiğini ve Türk milletinin 15 Temmuz gecesi dünyaya büyük bir mesaj verdiğini söyledi. Vali Tuna" Bu insanlar boşuna şehit olmadı. Bu vatanın, birlik ve beraberliğimizin kıymetini bilmemiz lazım. Bu ortak vatanda, tek bayrak altında yaşamayı Allah bize nasip etmiş. Bunun kıymetini bilmemiz lazım. Bayrağı yere düşürmedik ve vatanı işgal ettirmedik. Korkmayacağız, unutmayacağız ve unutturmayacağız. Çocuklarımıza da bunu anlatacağız” dedi

Vali Tuna, böyle acıların bir daha yaşanmamasını temenni ederek, şehidin ailesine baş sağlığı diledi.

Güncelleme Tarihi: 22 Ağustos 2016, 13:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195