Title of a News Article

Urfalı siyasetçi koronadan hayatını kaybetti

Urfalı siyasetçi koronadan hayatını kaybetti
banner206

1 Kasım 2015 seçimlerinde AK Parti’den Şanlıurfa Milletvekili Adayı olan Abdurrahman Yetkin, korona virüsünden dolayı hayatını kaybetti.

Son günlerde korona virüsü vaka sayısının arttığı Şanlıurfa’da, korona virüsü bir can daha aldı. Bir süre önce korona virüs hastalığına yakalanan kronik rahatsızlığı bulunan 63 yaşındaki Abdurrahman Yetkin, tedavi gördüğü hastanede yaşam mücadelesini bugün sabah yitirdi.

Abdurrahman Yetkin kimdir?

Şanlıurfa’nın kurtuluş savaşında önemli görev alan 12’lerin lideri Mustafa Hacı Kamiloğlu’nun torunu Abdurrahman Yetkin 23.07.1957 Şanlıurfa merkez doğumlu. 3 çocuk babası ve 3 torun sahibi. İlk, orta ve lise tahsilini Şanlıurfa’da tamamladı. Üniversiteyi elinde olmayan sebeplerden dolayı bırakmak zorunda kalan Abdurrahman YETKİN ticari hayata atıldı. Ticari hayatına İstanbul’da konfeksiyon işiyle başladı. Şimdi perakendecilik sektöründe kuyumculukla ilgili çalışmalarını sürdürüyor.

2001 yılında Adalet ve Kalkınma Partisi kurucu başkan yardımcısı, 2004 – 2009 yılları arasında AK Parti Belediye Meclis Üyeliği ve Şanlıurfa Belediye Meclisi Başkan Vekilliği yapan Abdurrahman Yetkin, 2006 ve 2009 yılları arasında da kent konseyi başkanlığı yaptı. 2010 yılında da MÜSİAD Şanlıurfa Şube Başkanlığına seçilen Abdurrahman Yetkin; 5 yıldır yürüttüğü MÜSİAD Şanlıurfa Şube Başkanlığını Milletvekilliği Adaylığı ile sonlandırdı.

Yetkin, 2015 seçimlerinde 10’uncu sıradan AK Parti’den Şanlıurfa Milletvekili adayı oldu.

Güncelleme Tarihi: 11 Haziran 2020, 09:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195