Title of a News Article

Urfalı vekilleri tarihi güne tanıklık etti

Urfalı vekilleri tarihi güne tanıklık etti
banner206

AK Parti Şanlıurfa Milletvekilleri Kasım Gülpınar, Halil Özcan, Ahmet AkayMehmet Ali Cevheri ve  İbrahim Halil Yıldız da, 86 yıl sonra yenden cami olarak hizmet vermeye başlayan Ayasofya Camii’nde Cuma namazı için saf tuttular.

86 yıl aradan sonra bugün kılınacak cuma namazı ile ibadete açılacak olan Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi'nde namaz için saflar tutulmaya başlandı. Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın ilk namazı kıldırdığı Ayasofya’da Cumhurbaşkanı Erdoğan, cuma namazı kıldı.

İstanbul’daki bu tarihi güne tanıklık edenler arasında AK Parti Şanlıurfa Milletvekilleri Kasım Gülpınar, Halil Özcan, Mehmet Ali Cevheri ve  İbrahim Halil Yıldız da yer aldı.

Ayasofya’da kılınacak ilk Cuma namazına davetli olarak katılan AK Partili Urfa milletvekilleri, cemaat ile birlikte saf tuttu.

Milletvekilleri, bu tarihi gün ile ilgili Ayasofya Camii’nde çektirdikleri hatıra fotoğraflarını sosyal medya hesaplarında paylaştılar.

NE OLMUŞTU?

Danıştay 10. Dairesi'nin Ayasofya'nın camiden müzeye dönüştürülmesine dair 24 Kasım 1934 tarihli Bakanlar Kurulu kararını iptal etmesinin ardından Ayasofya'nın Diyanet İşleri Başkanlığına devredilerek ibadete açılmasına ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı, 10 Temmuz'da Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlandı.

Güncelleme Tarihi: 27 Temmuz 2020, 01:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195