Title of a News Article

Urfalı yiğitler çiğ köfte için kolları sıvıyor

 Urfalı yiğitler çiğ köfte için kolları sıvıyor
banner206

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ve Tatlıses Gıda iş birliği ile düzenlenecek olan “Şanlıurfa Çiğ Köfte Yarışması”, 17 Ocak Cumartesi günü saat 13.00’de Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Mutfak Müzesi’nde gerçekleştirilecek.

Tarihi M.Ö. 4000’li yıllara dayanan geleneksel lezzetimiz çiğ köfteyi korumak ve gelecek nesillere aktarmak amacıyla düzenlenen bu yarışmada, ürünler et ile hazırlanacak. Son yıllarda endüstriyel üretime geçilmesiyle yaşanan zehirlenmeler nedeniyle Sağlık Bakanlığı çiğ köfteden eti kaldırmıştı. Kökeni etle hazırlanmaya dayanan bu ürünün orijinalini yaşatmak adına düzenlenen yarışmada, her biri adeta çiğ köfte ustası niteliğinde olan Urfalılar yarışacak.

17 Ocak Cumartesi günü Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Mutfak Müzesi’nde gerçekleştirilecek Şanlıurfa Çiğ Köfte Yarışması’na 18 yaş ve üzeri erkekler katılabilecek. Jüri tarafından değerlendirilecek ve daha sonra davetlilere ikram edilecek çiğ köftelerde lezzet, kıvam, görünüm, yöresellik, sunum ve kullanılan malzemenin kalitesi değerlendirilecek. Yarışmaya katılmak isteyenler nüfus cüzdanı fotokopisi ve 1 adet vesikalık fotoğraf ile 01-16 Ocak 2015 tarihleri arasında Turizm ve Tanıtma Şube Müdürlüğü’ne başvurulabilecek. Birinciye 2.000 TL, ikinciye 1.500 TL, üçüncüye 1.000 TL ve mansiyon sahibine 500 TL ödül verilecek yarışmada Akif Çekirge Sıra Gecesi Ekibi sahne alacak.

Yarışma ile ilgili detaylı bilgi Turizm ve Tanıtma Şube Müdürlüğü, 0 414 216 13 50 No’lu telefondan alınabilir.

Güncelleme Tarihi: 07 Ocak 2015, 15:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195