Title of a News Article

Urfalılar bu habere sevinecek!

.

Urfalılar bu habere sevinecek!
banner206
 Şanlıurfa merkezde vatandaşlarla temiz içme suyu veren Büyükşehir Belediyesi  akredite edilmiş laboratuarlarda yapmış olduğu rutin kontrollerle şehre verilen suyun kalitesini sürekli kontrol ediyor.

Büyükşehir Belediyesi, Atatürk Barajından alınan ham suyu, Sağlık Bakanlığı "İnsanî Tüketim Amaçlı Sular" hakkındaki yönetmeliğine uygun bir şekilde arıtarak, su değerlerini Dünya Sağlık Örgütü (WHO) ve Avrupa Birliği (AB) standartlarına uygun bir hale getirip şehir içme suyu şebeke hatlarına veriyor .

Tesisi gezen Başkan Nihat Çiftçi, Şanlıurfa her şeyin en iyisine layık, vatandaşlara daha kaliteli yaşam sunabilmek için çalışmalarımızı sürdüreceğiz. dedi

ŞUSKİ Genel Müdürlüğü yetkililerinden birfing alan Başkan Nihat Çiftçi, "Su yönetiminde bu geniş coğrafyada üretilmesi gerek kontrol edilmesi gerekse teminlerin sağlanması anlamında çok önemli bir performans gerektiriyor. Geçmişte emeği olan herkese sonsuz teşekkür ediyorum. Bu gün içme suyu arıtma tesisinin 1. etabındayız. DSİ Genel Müdürlüğümüz tarafından 2. etabının çalışmalarına başlandı. İnşallah önümüzdeki dönemlerde yapılan çalışmalar neticesinde Şanlıurfa'mızın hizmetine sunulacak.  Suyun ana kaynaktan alınarak pompalanması ve dinlendirilmesinden sonra laboratuar ortamında gerekli testlerden geçirilerek sağlıklı bir şekle gelerek içme suyu depolarına pompalanması ve son olarak isale şebekelerinden evimize kadar geliyor. Sulardan her gün 3 numune alınıyor. Laboratuarlarda analizler yapılarak vatandaşların sofralarına ulaşıyor. Tamimiyle güvenilir, gönül rahatlığıyla tertemiz ve bilimsel olarak ta ispatı sağlanmış bir şekilde vatandaşlarımız kullanıyor" dedi

 

ŞANLIURFA HİZMETİN EN İYİSİNE LAYIK

Şanlıurfa'ya hizmet etmek için dur durak bilmeden çalışacaklarını belirten Başkan Nihat Çiftçi, "Yeni başladık. Allahın izniyle Şanlıurfa'mıza daha bir çok konuda hizmet edeceğimize inanıyoru. Çok deneyimli bir ekip bulunmakta. Gerek kimyagerlerimiz gerekse mühendislerimiz  arıtma tesisimizin bütün elektirik ottomosyonlarını ve sistemlerini yönetiyorlar. Arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Öte yandan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Av. Nihat Çiftçi, Büyükşehir Belediyesi tarafından SUKAY Projenin tamamlanması için başlatılan çalışmaları yerinde inceledi.

Güncelleme Tarihi: 10 Kasım 2015, 15:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195