Title of a News Article

Urfalılar bu manzaradan kurtuluyor.

.

Urfalılar bu manzaradan kurtuluyor.
banner206
 İçişleri Bakanlığı’nın hazırladığı çalışma kapsamında sokaklarda yaşayan Suriyeliler kayıt altına alınacak. İkinci kez suça karışan Suriyeliler ya sınır dışı edilecek ya da evlere yerleştirilecek. 


SUÇ ORANI ARTTI, BAKANLIK HAREKETE GEÇTİ

Bugün gazetesinden Gökhan Özdağ'ın haberine göre, iç sa­vaş ne­de­niy­le Tür­ki­ye­’ye sı­ğı­nan Su­ri­ye­li­le­r’in kal­dı­ğı böl­ge­ler­de suç ora­nı­nın art­ma­sı üze­ri­ne İçiş­le­ri Ba­kan­lı­ğı ha­re­ke­te geç­ti. Em­ni­yet Ge­nel Mü­dür­lü­ğü ve Jan­dar­ma Ge­nel Ko­mu­tan­lı­ğı­’nın ça­lış­ma­sıy­la şe­hir mer­kez­le­rin­de­ki so­kak ve park­lar­da, ça­dır­lar­da ya­şa­yan Su­ri­ye­li­ler ka­yıt al­tı­na alı­na­cak.

SINIR DIŞI EDİLECEKLER

Tür­ki­ye­’ye sı­ğı­nan Su­ri­ye­li­le­rin tüm bil­gi­le­ri Em­ni­yet Ge­nel Mü­dür­lü­ğü ta­ra­fın­dan oluş­tu­ru­lan sis­te­me gi­ri­le­cek. Su­ça ka­rı­şan Su­ri­ye­li­le­rin ad­li ta­ki­bi bu sis­tem üze­rin­den yapılacak. Hır­sız­lık, gasp gi­bi ikin­ci kez suç iş­le­di­ği tes­pit edi­len Su­ri­ye­li­ler ya sı­nır dı­şı edi­le­cek ya da bu­lun­duk­la­rı böl­ge­ler­de be­lir­le­nen ev­le­re yer­leş­ti­ri­le­cek. Sı­nır dı­şı edi­len Su­ri­ye­li­le­r’in Tür­ki­ye­’ye gi­ri­şi ya­sak­la­na­cak.

ARAÇLAR İÇİN DE ÖNLEM GELİYOR 

Ha­tay, Kah­ra­man­ma­raş, Ga­zi­an­tep, Ki­lis, Şan­lı­ur­fa gi­bi sı­nır il­le­rin­de ar­tan Su­ri­ye pla­ka­lı araç­lar için de em­ni­yet ça­lış­ma baş­lat­tı. Bu kap­sam­da, il pla­ka ta­nı­ma sis­te­mi­ne Su­ri­ye pla­ka­lı araç­lar için ye­ni bir prog­ram ek­le­ne­cek. Böy­le­ce araç­la­rın Tür­ki­ye­’ye ya­sa dı­şı gi­rip gir­me­di­ği be­lir­le­ne­cek.

YA KAMP YA EV

Va­li­lik­ler, kamp­lar dı­şın­da ya­şa­yan 900 bin Su­ri­ye­li­ye gü­ven­li böl­ge­ler oluş­tur­mak için ça­lış­ma baş­lat­tı. Ka­yıt al­tı­na alı­nan Su­ri­ye­li­ler bu kamp­la­ra yer­leş­ti­ri­le­cek. Kamp­la­ra git­me­yi ka­bul et­me­yen Su­ri­ye­li­ler sı­nır dı­şı edi­le­cek. Ya da bu­lun­duk­la­rı böl­ge­ler­de be­lir­le­nen ev­le­re yer­leş­ti­ri­le­cek. Bu böl­ge­le­rin gü­ven­li­ği­ni po­lis sağ­la­ya­cak.

POLİS SAYISI ARTIRILDI

Su­ri­ye­li­le­r’in nü­fus yo­ğun­lu­ğu­nun çok ol­du­ğu yer­ler­de, suç ora­nın­da ar­tış gö­rül­me­si üze­ri­ne em­ni­yet, sı­nı­r­da­ki 5 ilin per­so­nel kad­ro­sun­da ar­tı­şa git­ti. Kamp­la­ra ya­kın il­çe­ler­de­ki her em­ni­yet bi­rim­i­ne tak­vi­ye­ ya­pıl­dı.



Kaynak ://www.internethaber.com/mobi_content.php?type=n&id=705728&v=53dca6d1335da#ixzz39DtXit4o

Güncelleme Tarihi: 02 Ağustos 2014, 11:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195