Title of a News Article

Urfalılar meydanlarda...

.

Urfalılar meydanlarda...
banner206
15 Temmuz darbe girişiminin 1. Yıl dönümünde Şanlıurfa'da çeşitli etkinliklikler kutlaniyor. 
 Şanlıurfa'da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında "demokrasi nöbeti" programları devam ediyor.
Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin tarafından Şehit yakınları ve Gazilerin onuruna verilen yemeğin ardından  protokol üyeleri Rabia meydanına geçtiler. Burada kılınan yatsı  namazından sonra Rabia Meydanı'nda düzenlenen ve Kuran-ı Kerim tilavetiyle başlayan etkinlikte, şehitler için dua edildi ve sela okundu.

Suriyeli sığınmacıların da aralarında bulunduğu çok sayıda kişinin katıldığı programda toplu halde yatsı namazı kılındı. Kent sakinleri ellerinde Türk bayraklarıyla etkinliğe ilgi gösterdi.

Programda daha sonra yönetmenliğini Mehmet Tahir İkiler'in yaptığı ve FETÖ'nün darbe girişimi sırasında cuntacılara geçit vermeyen halkın 15 Temmuz gecesi yazdığı destanın anlatıldığı "Karanlığa Karşı Direniş" adlı tiyatro sahnelendi.

Sık sık alkışlarla kesilen oyun sırasında bazı vatandaşların duygulandığı görüldü.

Demokrasi nöbetine Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, Vali Yardımcıları Ufuk Akıl, Fatih Çelikkaya , Tarık Açıkgöz,  Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Halil Özcan Mahmut Kaçar, Ak parti Şanlıurfa il başkanı Zeynel Abidin jandarma komutanı Albay Kemal Timuroğlu , ilçe belediye başkanları, Emniyet Müdürü Veysal Tipioğlu, bazı siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.


Güncelleme Tarihi: 15 Temmuz 2017, 11:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195