Title of a News Article

Urfalılar ‘Sarıkamış Şehitleri’ için yürüdü

.

Urfalılar ‘Sarıkamış Şehitleri’ için yürüdü
banner206

 ŞANLIURFA`da, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından Sarıkamış Harekatı`nın 101`inci yıl dönümü nedeniyle Sarıkamış şehitlerini anma yürüyüşü düzenlendi.

Topçu Meydanı`nda başlayan ve Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi ile İl Müftüsü İhsan Açık`ın da katıldığı yürüyüşte gençler, ellerinde Türk bayraklarıyla Şehitlik Mezarlığı`na kadar yürüdü. Polisin yoğun güvenlik önlemi aldığı yürüyüşte sık sık `Şehitler ölmez vatan bölünmez` sloganı atıldı. Şehitlik Abidesi önüne gelen grup burada İstiklal Marşı okudu. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Vekili Murat Ören, 101 yıl önce yapılan yürüyüşün sıfırın altında 39 derecede yapıldığını anımsatarak, şöyle konuştu:

`Sarıkamış`ta şehit düşen atalarımız – 39 derecede yaptı. Atalarımız 90 bin şehit verdi. Bu şehadette onları anmak ve onların yaptıklarının doğruluğunu anımsatmak amacıyla bu yürüyüşü gerçekleştiriyoruz. Onlar milli mücadeleye bağımsızlığa ve kaybettiğimiz toprakları kazanmak için böyle bir savaşa girmişlerdir. Oradaki sıkılan topraklarda hepimizin ataları vardır. Bugün onların torunları olarak anıyoruz, gelecekte bizim torunlarımızın da yine o milli duyguyu anlamak için devamlı olarak anacağına inanıyorum. Amaç milli şuuru uyandırmaktır.`

Güncelleme Tarihi: 03 Ocak 2016, 14:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195

banner142