Title of a News Article

Urfalıların Faruk Çelik beklentisi

.

Urfalıların Faruk Çelik beklentisi
banner206

Şanlıurfalılar, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik’in Başbakan olmasını bekliyor.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun AK Parti Genel Başkanlığından ve Başbakanlıktan çekileceğini duyurmasının ardından yeni Başbakan’ın kim olacağı büyük merakla bekleniyor. AK Parti’nin olağanüstü kongresi 22 Mayıs Pazar 2016 tarihinde yapılacak. Ahmet Davutoğlu'nun aday olmayacağı kongrede kimin aday olacağı ise tam bir muamma. Zira birden çok isim üzerinde durulurken aynı zamanda yeni başbakan yeni bakanlar kurulunu da oluşturacak.

 

Urfalılar, “Başbakan Faruk Çelik olsun”

Şanlıurfalılar, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik’in Başbakan olmasını bekliyor. İki dönemdir Şanlıurfa’da milletvekilliği yapan ve ilk döneminde Sosyal ve Güvenlik Bakanı, bu dönemde de Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı olarak görev yapan Faruk Çelik’in adı şimdi de de Başbakanlık için geçiyor. Başbakan adayı büyük merakla beklenirken, Şanlıurfa’da büyük heyecanla Faruk Çelik’in Başbakan adayı olmasını bekliyor.

Şanlıurfa Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Kaya, ŞUTSO Meclis Başkanı ibrahim İletmiş,  Urfa Muhtarlar Dernek Başkanı Halil Haktankaçmaz, MİSİAD Urfa Şube Başkanı Gökhan Gökmen, Haliliye Müteahhitler Dernek Başkanı Abdüselam Yavuz, GAP Ziraat Mühendisleri Genel Sekreteri Abdulkerim Dörtkardeş, Acem Aşiretinin ileri gelenlerinden Miktat Acemoğlu, İş Adamı Reşat Toprak, iş Adamı Emin Yetim ve Memleket Meclisi Üyesi Av. Halil Öncel de, konuyla ilgili şu açıklamada bulundu;

“Sayın Faruk Çelik, AK Parti’nin kurucularından, Cumhurbaşkanı’na yakın olan hükümetin en eski bakanlarındandır. AK Parti’nin vizyonunu ve misyonunu yerine getiren kabinen en başarılı bakanlarından birisi olan Faruk Çelik’in, Gıda, Tarım ve Hayvancılığının ardından Başbakan olmasını da bekliyoruz.”

 

Faruk Çelik kimdir?

17 Ocak 1956 tarihinde Artvin Yusufeli'nde doğdu. Babasının adı Yaşar, annesinin adı Hedise'dir.

Bursa Yüksek İslam Enstitüsü’nü bitirdi. Kocaeli İşletme Enstitüsü’nde işletme eğitimi gördü.

Refah Partisi’nde il başkanlığı, Fazilet Partisi’nde genel başkan yardımcılığı görevlerinde bulundu.

21’inci dönem Bursa milletvekili olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne girdi; İçişleri ve Dilekçe Komisyonu üyeliklerinde bulundu.

Adalet ve Kalkınma Partisi Kurucular Kurulu üyesi oldu. 22’nci ve 23’üncü dönemlerde Bursa milletvekili; 24’üncü ve 26’ncı dönemlerde Şanlıurfa Milletvekili olarak Meclis’e girdi.

2002 – 2007 yılları arasında Grup Başkanvekilliği yaptı. 60, 61 ve 62’inci hükümetlerde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Devlet Bakanlığı görevlerini yürüttü. 64’üncü hükümette de Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı görevine getirildi.

Faruk Çelik, evli ve 4 çocuk babasıdır.​​

 

Güncelleme Tarihi: 10 Mayıs 2016, 16:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195