Title of a News Article

Urfalıların isteği var!

.

Urfalıların isteği var!
banner206

Şanlıurfalılar, Suruç'taki canlı bomba saldırısının ardından terör olaylarından dolayı üzüntülü olduklarını belirterek, "Savaş değil, barış istiyoruz" diyerek yetkililere çağrıda bulundular.

Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde Amara Kültür Merkezi bahçesinde yaşanan ve 34 kişinin ölmesine neden olan canlı bomba saldırısının ardından başlayan terör olayları, Şanlıurfa'da turizmi derinden vururken; yatırımları da durma noktasına getirdi. Geçtiğimiz günlerde Hakkari'nin Yüksekova ilçesi Dağlıca bölgesinde terör saldırısı sonucu şehit düşen Uzman Çavuş İbrahim Taş'ın memleketi Şanlıurfa, son yıllardaki gibi yeniden barış rüzgarlarının esmesini istiyor. Son dönemlerde meydana gelen terör olaylarından dolayı  anaların gözyaşı döktüğünü belirten vatandaşlar, 'Çözüm Süreci'nin kaldığı yerden devam etmesini arzuluyorlar.

 

"Barış havası sürmeli"

Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası (ŞUTSO) Başkanı Eyyüp Sabri Ertekin, yaptığı açıklamada, ne olursa olsun barış havasının sürdürülmesi gerektiğini söyledi. Bu anlamda gerekli görüşmeler yaptıklarını anlatan Ertekin, herkesin üzerine düşen sorumluğunu yerine getirmesi çağrısında bulundu. Çatışmalardan herkesin zarar gördüğünü sözlerine ekleyen Ertekin, "Çözüm Süreci ile bölgemiz gerçekten refaha ve huzura kavuştu, bunun mutlaka devam ettirilmesi lazım. Bu konuda hem Sayın Başbakan Ahmet Davutoğlu hem CHP hem de HDP heyetiyle görüştük ve bunun için herkesin gerekli adımı atması gerektiğini ilettik. Şu anda tabiri caizse direkten dönmüş bir çözüm var. Çatışmalar ülkenin her tarafına zarar veriyor" 

"Çözüm Süreci' rafa kaldırılmamalı"

Şanlıurfa'da Ahmet Demir isimli bir vatandaş, 'Çözüm Süreci'nin başladığı ilk günden bu yana Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde yaşayan herkes tarafından desteklendiğini belirterek,

gelinen bu aşamadan sonra çözüm sürecinin rafa kaldırılmaması gerektiğini söyledi.

Çözüm Süreci’nin getirdiği birçok kazanımın heba edilmemesi gerektiğine dikkat çeken Mustafa Polat isimli bir vatandaş ise, bölge halkının gelecek yeni adımların kesilmemesini istediğini söyledi. Çözüm Süreci’nin siyasal beklentilere heba edilmeyecek kadar önemli olduğunu vurgulayan Polat, bölgede sürecin yaratmış olduğu heyecanın, huzurun, kardeşliğin ve çatışmasızlık ortamının kaybedilmemesi gerektiğini kaydetti. 

Güncelleme Tarihi: 18 Ağustos 2015, 11:51
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195