Title of a News Article

Urfa’nın çehresi değişiyor

 Urfa’nın çehresi değişiyor
banner206

Tarihi kent Şanlıurfa’da görünümün estetik hale dönüşmesi amacıyla başlatılan çalışmalar kapsamında Tekel Caddesi'ndeki binaların dış cephesi tek tip olarak düzenleniyor.

Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığınca yürütülen çalışmalar kapsamında kentin en işlek caddelerinden olan Tekel Caddesinde bulunan ve yönü Rabia ile Topçu meydanlarına bakan binalara dış cephe giydiriliyor. Çalışmalarda binaların dış cephesi yalıtım sistemi ile kaplanırken binada bulunan levhalar ve renkler tek tip oluyor. Bina duvarlarına monte edilen klimalar ise özel bir kafesinin içine alınarak çevre kirliliğin önüne geçilmesi hedefleniyor. Çalışmaları yerinde inceleyen İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanı Seyfettin Gencer, Şanlıurfa'nın en eski binalarının, kentin en işlek yerlerinden olan Topçu ve Rabia meydanlarının çevresinde bulunduğunu söyledi. Gençer, yönü meydana bakan binaların dış cephesini tek tip düzenleyerek meydana ve kente estetik güzellik katmayı amaçlarını da sözlerine ekledi. Çalışmayı ilerleyen zamanlarda vatandaşla yapılacak müzakerin ardından kent geneline yaymaya çalışacaklarını da aktaran Gencer, şunları söyledi:

"Tekel Caddesi'nde şehircilik ilkeleri ve kent estetiği açısından uygun hale getirmek için çalışma yapıyoruz. Bina cephesinde ki eskimiş ve aykırı uygulamaları düzelterek alana uygun siluet oluşturuyoruz. Bu amaçla klimalar, tabelalar, zemin düzenlemeleri, aydınlatma ve dükkanların kepenk ve tabelaları düzenliyoruz. Ayrıca bina cephelerinde yalıtımını içeren EPS, sıva boya yaparak estetik ve uygun bir görünüm elde etmek istiyoruz. Bu çalışma tamamlandıktan sonra yaygınlaştırmayı düşünüyoruz." Gencer, ayrıca çalışmanın yapıldığı esnada esnafın mağdur olmaması için binanın çevresine branda çektiklerini ve molozların titizlikle tahliye edildiğini kaydetti. Mimar Sinan Mahalle Muhtarı İsmail Dağbaşı ise çalışmadan memnuniyetini ifade ederken, mahalle sakinleri ve esnafında çalışmalara destek verdiğini kaydetti. Dağbaşı, "Şanlıurfa'nın bun gerçekten ihtiyacı vardı. Mahalle sakinlerimiz bu durumdan çok memnunlar. Ben başta Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç olmak üzere çalışmada emeği geçen herkese teşekkür ederim" dedi.

Güncelleme Tarihi: 15 Mayıs 2015, 09:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195