Title of a News Article

Urfa'nın ekonomisi masaya yatırıldı

Urfa'nın ekonomisi masaya yatırıldı
banner206
Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası (ŞUTSO) Yönetim kurulu Başkanı E.Sabri Ertekin’in öncülüğünde ilimizin ekonomik problemleri ve sektörel sorunların tartışıldığı “STK Yönetim Kurulları İstişare Toplantıları’nın 1.’si, ŞUTSO Göbeklitepe Toplantı Salonunda Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜMSİAD) Şanlıurfa Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı M. Sadık Sade ve Yönetim Kurulu üyelerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Gerçekleştirilen toplantıda, ŞUTSO Başkanı E. Sabri Ertekin, Başkan Yardımcısı İbrahim Uludağ, Yönetim Kurulu Üyeleri Mustafa Badıllı, Murat İmamoğlu, Mithat Arhan, Cumali Güneş, Mustafa Tuz, Genel Sekreter Faruk Yaşar, Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Ateş, TÜMSİAD Şanlıurfa Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı M. Sadık Sade, Başkan Yardımcıları Emin Coşkun, İdris Yurtçak, Kureyşi Çelik, Yönetim Kurulu Üyeleri İbrahim Şen, Reşat Tekeş, Halil Daş, Mustafa Demir, Mehmet Daval, Müslüm Satoğlu hazır bulundu.

Toplantıda ŞUTSO Başkanı E.Sabri Ertekin, ilimizin nüfus potansiyeli, ekonomik potansiyeli ve 2023 yılı hedefleri hakkında bir sunum gerçekleştirdi. Başkan Ertekin, ilimizin Potansiyelinin sadece %50’si kullanılsa dahi, 2023 yılındaki kişi başı 25 Bin Dolar Milli Gelir hedefine, ulaşılabileceğini ifade etti.

Başkan E.Sabri Ertekin konuşmasına şöyle devam etti: “Hazırlamış olduğumuz 2023 hedef çalışmalarımızda gördük ki üretim yaparken zor ve kar marjı düşük olarak üretim yapıyoruz, oysa ürettiğimiz ürünleri işleyerek son tüketiciye ulaştırırsak, markalaşma ve reklama da biraz daha önem verirsek kar marjımızı yükseltebiliriz. Mesela biz pamuk üretip satıyoruz, ürettiğimiz pamuğu iplik haline getirip satarsak daha fazla kazanabiliriz, ipliği kumaşa, kumaşı giyeceğe ve giyeceği de markalı bir ürün olarak son tüketiciye ulaştırdığımızda kar marjımız oldukça artmış olacaktır. Bu noktada Şanlıurfalılar olarak ortak amacımız ilimize hizmet ve ilimizin kalkınmasını sağlamak olmalıdır. İlimizi hak ettiği yere ulaştırmamız lazım, bunun için de toplam akla ihtiyacımız var, yani tüm Şanlıurfalıların çalışmasına, gayretine fikrine ve aklına ihtiyacımız var, Hep söylüyoruz ilimiz çok büyük potansiyellere sahip, bu potansiyeli iyi kullanıp ilimizi hak ettiği yere ulaştırmalıyız, biz Şanlıurfa’nın geleceğinden ümitliyiz” dedi.

TÜMSİAD Şanlıurfa Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı M. Sadık Sade ise yaptığı konuşmada “Ticaret ve Sanayi Odası Başkanımız Sabri Bey’e bu ortamı hazırladığı için teşekkür ediyoruz. Özlediğimiz bir tabloydu bu toplantı, Bize göre önemli olan, ilimizdeki sorunların çözümü noktasında birlik ve beraberlik duygusu içinde, koordineli çalışarak, işbirliği ve kuvvetler birliği oluşturarak sonuca gitmektir, ilimizde tarım, turizm ve sanayi yatırımlarını arttırabilmek adına elimizden ne geliyor ise yapmaya hazırız.” dedi.

Güncelleme Tarihi: 03 Eylül 2014, 14:10
YORUM EKLE
YORUMLAR
mehmet emin
mehmet emin - 10 yıl Önce

rabia meydanımı olsun topçu meydanımı şu sakoğa bu isim verildi bu caddeye şu isim verilsinmi düşünceleri ortadan kaldırıp ihracat ithalat işlerinden uğraşsaydınız şimdi belkide işsizligi biracık daha ortadan kaldırmıtınız kafanızı dolu işlere yorun lütfen rica

SIRADAKİ HABER

banner195