Title of a News Article

Urfa'nın kanayan yarasına el attılar

Urfa'nın kanayan yarasına el attılar
banner206

 Şanlıurfa’da jandarma ekipleri, bölgelerinde meydana gelen kadına şiddet ve kadın cinayetleri olaylarının önlenebilmesi için mücadele başlattı. İl Jandarma Komutanlığı Çocuk ve Kadın Kısım Amirliği ekipleri, eşi tarafından bıçaklanarak öldürülen üç aylık hamile Zehra Algın'ın ailesine taziye ziyaretinde bulundu.

Şanlıurfa Merkez İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Nevzat Tekneci, Jandarma Kıdemli Çavuş Özlem Aşkın, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nda görevli psikolog Ayşen Kılıç ve askerlerden oluşan heyet, merkeze bağlı Seksenören köyü Kazıklı mezrasında yaşayan Algın ailesini ziyaret etti. Kıdemli Çavuş Aşkın, ziyarette, anne Zeliha Algın ve çocuklarından herhangi bir şiddete maruz kalmaları halinde jandarmaya haber vermelerini istedi. Jandarma olarak şiddete maruz kalan kadınlara maddi ve manevi destek verdiklerini belirten Aşkın, aileye başsağlığı diledi.

Ayşen Kılıç ise, amaçlarının kadına şiddeti önlemek ve şiddete uğramış kadınların haklarını savunmak olduğunu söyledi. Aileye psikolojik destek verdiklerini de belirten Kılıç, "Aslında kadına şiddeti tamamen ortadan kaldırmayı hedefliyoruz. Bunu yavaş yavaş azaltarak sonunda tamamen ortadan kaldırmayı amaçlıyoruz. Bütün birimlerle beraber çalışarak inşallah buna ulaşacağız. Bu kapsamda da burada aile ile görüştük. Onlara neler yapabileceklerini, bundan sonra böyle bir şey başlarına geldiğinde neler yapmaları gerektiğini anlattık" dedi.

İlginç diyalogların yaşandığı ziyarette Jandarma Kıdemli Çavuş Özlem Aşkın, ailenin en küçük ferdi olan 3 aylık bebeği sütle besledi. Bebeğin 'Hulfa' olan adının 'Zehra' olarak değiştirildiğini öğrenen Aşkın, ailenin en büyüğü olan Nine Hulfa'ya torunun isminin değiştirilmesine kızıp kızmadığını sordu. Hulfa nine ise kızmadığını, ölen torunun isminin yaşatılacak olması nedeniyle sevindiğini ifade etti. Ailenin kadınlarına, "Kocanızdan şiddet görseniz jandarma ya da polisi arar mısınız?" sorusunu da soran Aşkın, "Hayır aramayız" cevabını aldı. Devletin her koşulda şiddete maruz kalan kadınlara yardım ettiğini vurgulayan Aşkın, kadınları uzun süreli ikna çabasının ardından emniyet güçlerini arama sözünü alabildi.

Acılı aile, jandarmanın taziye ziyaretinden memnuniyetlerini dile getirdi. Olay günü yaşananları da anlatan baba Mahmut Algın, destekten dolayı İl Jandarma Komutanlığına teşekkür etti.

Jandarma ekiplerinin kadın cinayeti ve kadına şiddet konularında gündeme gelen aileleri tek tek ziyaret edeceği öğrenildi.

Atatürk köyünün Hazuk mezrasında yaşayan Übeyid A. (36), geçen ay tartıştığı 3 aylık hamile eşi Zehra A.'yı bıçaklayarak öldürmüştü.

 

Güncelleme Tarihi: 12 Şubat 2014, 15:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195