Title of a News Article

Urfa'ya aslan payı. ..

Şanlıurfa BŞB Güvenç'in çabaları sonuç verdi.Urfa ve ilçe belediyelerine çok sayıda araç kazandırıldı.

Urfa'ya aslan payı. ..
banner206

Türkiye Belediyeler Birliği, sınırları içerisinde Suriyeli Misafirleri barındıran İllere araç desteğinde bulundu.aslan payı Şanlıurfa ya verildi.
Başbakan Ahmet Davutoğlu, Suriye sınırında bulunan ve il sınırlarında Suriyeli misafirleri barındıran bundan dolayı mali yükü artan belediyelere araç desteğinin yapılması talimatı verdi.
Türkiye Belediyeler Birligi talimat doğrultusunda Diyarbakır, Kahramanmaraş, Şanlıurfa, Gaziantep, Hatay, Adıyaman, Elazığ, Osmaniye illerinden 22 farklı belediyeye toplam 33 araç hibe etti.
Suriyelilere ilk günden bu yana kapılarını açan Şanlıurfa'ya araç konusunda ağırlık veren Türkiye Belediyeler Birliği, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi'ne günde 5 bin kişiye yemek hazırlayabilen mobil mutfak tırı, 3 vidanjör, 1 kamyon, 6 çöp toplama aracı, 1 iş makinesi, 1 kanal açma ve 5 cenaze aracı verildi. Araçlardan bazılarının daha sonra ihtiyacı olan ilçe belediyelerine verileceği belirtildi.
Törende araçların anahtarını TBB Başkanı Kadir Topbaş'tan teslim alan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, yaptığı konuşmada Suriye'de yaşanan iç savaştan Türkiye illeri arasında en fazla Şanlıurfa'nın etkilendiğini söyledi.
Türkiye'nin en büyük çadırkenti'nin Suruç ilçesinde açıldığını hatırlatan Güvenç, katkılarından dolayı Türkiye Belediyeler Birliği Başkanı Kadir Topbaş’a teşekkür etti.
Topbaş ise savaştan kaçıp Türkiye'ye gelen her kişiye misafir gözüyle baktıklarını ifade ederek Güneydoğu illerinin yükünü arttığının belirtti.
Belediyeler birliğinin söz konusu yükü hafifletmek için seferber olduğunu aktaran Topbaş, şunları kaydetti:
"Belediyelerimiz kendilerini seferber ettiler ancak insanı yardım konusunda daha fazla desteğe ihtiyaç var. TBB olarak biz kan ve gözyaşının aktığı insanlığın öldüğü bu süreçte insani değerlerin unutulmadığı büyük bir milletin bireyleri olduğumuzun hatırlatmak için birlik olarak bölgede en çok etkilenene büyükşehir, il, ilçe ve beldelere destek vermek için çalışma başlattık. Daha önce yaptığımız araç yardımlarına ilave olarak bugün 33 araçlık bir konvoy daha gönderiyoruz. Yerel yönetimler olarak insan odaklı olarak adımlarımızı atacağız."


Güncelleme Tarihi: 11 Mart 2015, 10:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195