Title of a News Article

Urfa’ya bayram yasağı mı geliyor?

Urfa’ya bayram yasağı mı geliyor?
banner206

Korona virüs sayısında rekor kıran Şanlıurfa’da, Kurban Bayramı’nda sokağa çıkma yasağının gelebileceği belirtiliyor.

24.07.2020 tarihinde olağanüstü toplanan İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu, Şanlıurfa’da 307 farklı adreste karantina kararı uygulamasına karar verdi. Şanlıurfa tarihine geçen bu vaka sayısının ardından gözler Kurban Bayramı için alınacak tedbirlere çevrildi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın bile en çok vakanın çıktığı Şanlıurfa’yı uyarmasına rağmen, vaka sayısında herhangi bir düşüş yaşanmıyor. Ülkede en fazla vakanın çıktığı illerin başında gelen Şanlıurfa’da, 1 Haziran Normalleşme Süreci’nin vaka sayısının rekor kırması ile birlikte Kurban Bayramı’nda sokağa çıkma yasağı  gelip gelmeyeceği büyük merak konusu oldu.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bir süre önce yaptığı açıklamada, vaka sayısına göre baz illerde kısıtlama yapılabileceğinin mesajını vermişti. Şanlıurfa’da da son günlerde rekor kıran vaka sayısından  dolayı bayramda sokağa çıkma yasağı gelebileceği konuşulmaya başlandı. Eğer bayramda yasak gelmemesi durumunda bile Şanlıurfa’da bazı radikal kararların alınabileceği belirtiliyor. (URFASTAR)

YORUM EKLE
YORUMLAR
selcuk çakır
selcuk çakır - 4 yıl Önce

inşAllah gelir urfa hak edıyor kımse uymuyor ceza da yazılmasına ragmen daha cok ceza yazılmalıdır

Vatandaş
Vatandaş - 4 yıl Önce

Urfa'da ki bu gidişat hiç iyi değil. Eğer milli eğitim bakanının açıkladığı gibi sadece belli illere eğitim kısıtlaması getirilirse, bu durumdan en çok etkilenen öğrencilerimiz olacak. İlerde sınavlarda bilgi eksikliğinin dezavantajını yaşayabilirler. Zaten Urfa'nın eğitim durumu ortada. Birçok ilin gerisindeyiz. Lütfen, çocuklarımızın geleceği ve sağlığımız için kurallara uyalım.

Ahmet
Ahmet - 4 yıl Önce

Yasak masak yok uydurmayın Tayyip Erdoğan kurban Bayramı farklı dedi yasak getiremeyiz...

SIRADAKİ HABER

banner195