Title of a News Article

Urfa'ya doğru yola çıktılar

 Urfa'ya doğru yola çıktılar
banner206

Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından malnütrisyonun (yetersiz beslenme) önlenmesi ve toplumda bilinç oluşturulması amacıyla Abbott'un katkılarıyla hayata geçirdiği ''Yaşam için Kalori, Sağlık için Koşu'' projesi kapsamında 30 profesyonel atlet Ankara'dan Şanlıurfa'ya doğru yola çıktı.

Ankara Sosyal Güvenlik Kurumu binasında düzenlenen törene, Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanı ve Yönetim Kurulu Başkanvekili Murat Yazıcı, Abbott Nütrisyon Genel Müdürü Elba Rivera, kurum çalışanları ve proje paydaşları katıldı. Ankara'dan yola çıkan atletler, yol boyunca ellerinde taşıdıkları 'malnütrisyon meşalesi'ni 10 Nisan 2015 tarihinde Şanlıurfa'ya ulaştıracak ve 12 Nisan 2015 tarihinde Şanlıurfa'da maraton koşacak.

SGK Başkanvekili Yazıcı, hangi yaş grubu olursa olsun toplumun yaşam kalitesini artırmak ve malnütrisyon konusunda çözüm üretmek amacıyla 'Yaşam için Kalori, Sağlık için Koşu' projesini başlattıklarını ifade ederek, "Ülkemizde malnütrisyona karşı verilecek başarılı bir mücadele hem çocuklarımızın sağlıklı olmasına hem de sağlıklı nesiller yetişmesine katkı sağlayacaktır. Malnütrisyona karşı mücadele için geçtiğimiz sene Eylül ayından yoğun proje çalışmaları gerçekleştirmekteyiz. Şimdi ise malnütrisyon sorununun en sık görüldüğü şehirlerden biri olan Şanlıurfa'da düzenleyeceğimiz maratonda yakılan her kalori, çocuklarda görülen malnütrisyon problemi farkındalığını artırarak ortadan kaldırmaya yardımcı olacaktır" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından atletler, meşale yakarak Şanlıurfa'ya doğru yola çıktılar. 

Güncelleme Tarihi: 07 Nisan 2015, 13:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195