Title of a News Article

Urfa’ya gittiğini söyledi ama…

 Urfa’ya gittiğini söyledi ama…
banner206

Adana'da biri 20, diğeri 15 yaşında iki oğlunun Suriye'ye giderek El Kaide'ye katıldığını söyleyen bir baba "Benim oğlum daha çizgi film izliyordu. Örgüt onları kandırıp savaşmaya götürdü. 15 yaşındaki çocuk cihattan ne anlar" diye isyan etti.

52 yaşında iki eşi, 7'si erkek 4'ü kız çocuk olmak üzere 11 çocuk babası olan Celal Albayrak, 20 yaşındaki oğlu İbrahim Halil Albayrak'ın 1 yıl önce, 15 yaşındaki oğlu Vedat Albayrak'ın ise 3 gün önce Suriye'ye giderek savaşmak üzere El Kaide örgütüne katıldığını iddia etti. Albayrak, ilk çocuğunun bundan 1 yıl önce kandırılıp Suriye'ye götürüldüğünü kendi çabasıyla oğlunu bulup getirdiğini ancak oğlunun daha sonra tekrar gittiğini anlatarak, "Oğlum 1 yıldır cihat diye Suriye'de savaşıyor. Ondan son 1 aydır haber alamıyorum. Bir çok kez onu Türkiye'ye getirdim ancak geri gitti. El Kaide terör örgütüne katılmış. Oğlumun beynini yıkamışlar" dedi.

Büyük oğlunu kurtarmaya çalışırken 13 Ağustos 2014 günü 15 yaşındaki oğlunun da kaybolduğuna dikkat çeken Albayrak şunları kaydetti:

"Oğlumu ailesiyle birlikte Şanlıurfa'daki kızımın yanına gönderdim. Ancak o Urfa'ya gitmemiş. Daha sonra telefonuna ulaştım. Oğlum bana 'Baba beni merak etme ben Suriye'ye cihada gittim' dedi. Ben oğluma ne söylediysem geri gelmedi. İki oğlumun da bulunması için bütün resmi kurumlara başvurdum. Ancak çocuklarım yok. 15 yaşındaki bir çocuk cihattan ne anlar. Benim oğlum hala çizgi film izliyordu, 15 yaşındaki çocuğun tekel bayidan gidip sigara alması bile yasak. Ancak bu örgütler onları kandırıp savaşmaya götürüyor. Çocuklarımın hayatından endişe ediyorum."

Çocuklarına ve terör örgütüne Albayrak, "İbrahim, Vedat onları sizi kandırıyor evinize geri dönün. Böyle cihat olmaz. El Kaide çocukları kandırıp götürme onların geride bıraktığı annesi babası var. Onlar burada perişan" dedi.

Albayrak, bu konuda başta Başbakan Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere bütün yetkililerden yardım istediğini söyledi.

Güncelleme Tarihi: 16 Ağustos 2014, 10:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195