Title of a News Article

Urfa’ya gün doğdu

.

Urfa’ya gün doğdu
banner206

Mozaikleriyle ünlü kentler “Mozaik Yolu” projesiyle dünyaya anlatılacak. Demet Sabancı Çetindoğan “Kültürel varlıklarımız gelişmeyi hızlandırır” dedi.

Tarihi mozaiklere sahip 4 şehrimize gün doğdu. Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş ve Şanlıurfa, geniş destek kapsamına girdi. Ortak Nesiller Entegrasyonu (ONE) Derneği’nin başlattığı yeni projesi “Mozaik Yolu”, bu kentler için yeni fırsatlar ortaya çıkaracak. Dernek Başkanı Demet Sabancı Çetindoğan, projeye, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile 4 şehrin belediyelerinin de destek verdiğini belirtti ve şöyle konuştu:

“Dünyanın her tarafındaki kültür dostlarına, bu mirasın anlatılması, hem bizler hem insanlık için büyük önem taşıyor. Ülkemiz kuvvetli bir gelişim sergiliyor.  Üreterek, daha fazla istihdam yaratarak, ekonominin çarklarını döndürerek, bu gelişimi sürekli kılmak mümkün. Sahip olduğumuz doğal zenginlikler; kültürel ve tarihi varlıklarımızı da, bu gelişimi ivmelendiren unsurlar olarak değerlendirmek zorundayız.” Projenin ana sponsorluğunu Şölen Çikolata üstlendi. İcra Kurulu Başkanı Elif Çoban, “Bir ülke ne kadar tanınırsa ihraç ürünleri de o kadar bilinir” dedi. (bugün) 

Güncelleme Tarihi: 06 Şubat 2016, 09:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195