Title of a News Article

Urfa'yı resmettiler!

Urfa'yı resmettiler!
banner206

 Harran Üniversitesi 1. Uluslararası Sanat Günleri kapsamında Şanlıurfa'ya gelen 26 ülkeden 45 ressam, yörenin tarihini ve kültürünü resmetti.

Şanlıurfa'da yaklaşık 10 gün boyunca tarihi, turistik ve Ören yerlerini gezen ressamlar, gördükleri yerlerden belirledikleri çeşitli konuları resimlerine yansıttı. Kimilerinin gazete kağıdı gibi farklı yöntem ve desenleri kullandığı resimlerde Şanlıurfa'nın kadını, Balıklıgöl yerleşkesi, balıklar, Harran Kubbe Evleri, Göbekli Tepe Yörüğü, dünyanın ilk üniversitesi, at, ceylan gibi yörenin sembollerinin çok farklı açılardan yansıdığına dikkat çekti. Yapılan gala ile resim sergisi açılırken, 1. Uluslararası Sanat Günleri'nin kapanışı gerçekleştirildi. Harran Üniversitesi Osmanbey Yerleşkesi Merkezi Kafeterya Salonu'nda gerçekleşen serginin açılışına Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, Harran Üniversitesi Rektörü İbrahim Halil Mutlu, Şanlıurfa Emniyet Müdürü Sıtkı Akgül, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Uğur Büyükhatip, akademisyenler, ulusal ve uluslararası sanatçılarla çok sayıda sanatsever katıldı. Sergiyi gezen Vali Küçük ve Rektör Mutlu'nun zaman zaman yabancı ressamlarla İngilizce sohbet etmesi dikkat çekti. Vali Küçük, "Şanlıurfa bir dünya şehri, dünyaya hitap eden bir şehir. İnsanların bir şeyler aldıkları bir şehir. Yapılan eserleri gezdik, inceledik. Bir şeye bakınca çok şey görmek, çok şey algılamak. Sanat bu olsa gerek. Eserlerin hepsi birbirinden güzel" dedi.

Yerli ve yabancı sanatçılara da seslenen Küçük, "Sizler bir parçanızı, resimlerinizi bıraktınız ama giderken bir şeyler götürüyorsunuz, yüreğinize sevgiyi yüklediniz" diye konuştu.

Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Halil Mutlu ise konuşmasında, "Üniversitemizin daveti üzerine, aralarında Rusya, İtalya, Polonya, Bosna Hersek, Kırgızistan ve Kosova gibi ülkelerle Türkiye'den katılan toplam 45 sanatçı, 10 gün boyunca kentin tarihi, turistik ve Ören yerlerini ziyaret etti. Ressamlar, yabancı bir gözle bu yerleri resme dönüştürdü. Birbirinden güzel bu resimleri üniversitemizin müzesinde sergileyeceğiz. Eserler ayrıca kentin tanıtımı için kitap haline getirilip, dağıtılacak" dedi.

Hafta sonuna kadar serginin açık olacağını belirten Rektör Mutlu, organizasyonu Valilik, Belediye, Ticaret Odası ve iş adamları ile birlikte gerçekleştirdiklerini hatırlattı. Mutlu, emeği geçen herkese teşekkür etti.

Konuşmaların ardından yapılan ikramla 1. Uluslararası Sanat Günleri'nin kapanışı gerçekleşti.

Güncelleme Tarihi: 20 Mart 2014, 23:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195