Title of a News Article

Uyuşturucu ile mücadele için yoğun tedbir alınacak

Uyuşturucu ile mücadele için yoğun tedbir alınacak
banner206

Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, kentte başta okul çevreleri olmak üzere uyuşturucu satışının ve kullanımının önüne geçilmesi için yoğun şekilde çalışılacağını söyledi.

Şanlıurfa'da 'Madde Bağımlığı ile Mücadele Koordinasyon Kurulu' toplantısı Vali İzzettin Küçük başkanlığında yapıldı. Vali Küçük, uyuşturucuyla mücadele konusunda kararlı olduklarını, vatandaşların uyuşturucu konusunda bilinçlendirilmesi noktasında yapılan çalışmaların etkili şekilde süreceğini kaydetti. İl Hıfzıssıhha Kurulu'nda yer alan kamu kuruluşları ile sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin de yer aldığı toplantıda konuşan Vali İzzettin Küçük, özellikle okullarda yoğun tedbir alınacağını belirterek şunları söyledi:

"Öncelikle kentimizde uyuşturucu kullanımının yoğun olduğu riskli bölgeleri tespit edeceğiz. Yine bütün okullarda rütbeli bir personel görev alarak, madde kullanım alışkanlığı olan öğrenciler tespit edilecektir. Bu mücadeleyi toplumun her kesimi ile beraber yapacağız. Bu mücadele sadece devlet organlarının suçlularla yaptığı bir mücadele değildir. STK ve toplumunda tavır koyması ile olacak bir mücadeledir. Anne ve babalara da burada çok iş düşüyor. Çocuklarını takip etmek şüphelendikleri durumlarda ilgili mercilerle iletişime geçmek ve işbirliği yapmak bu çalışmanın, mücadelenin önemli ayaklarından bir tanesi olacaktır. Nasıl sorun derinlerine inmişse çözümü konusunda da derinlere inilmesi gerekiyor. Okulların çevresine kamera sistemi kurmaya başlayacağız. Riskli bölgelerde görevli sayısını artıracağız. Park ve bahçelerin aydınlatmasına önem vereceğiz"

Güncelleme Tarihi: 12 Nisan 2014, 17:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195