Title of a News Article

Uzman çavuş son yolculuğuna uğurlandı

Diyarbakır’da PKK’lılarla girdiği çatışmada şehit olan 40 yaşındaki evli ve 3 çocuk babası Uzman Çavuş Fatih Gökşen, memleketi Osmaniye’nin Düziçi ilçesinde gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı. Şehidin 7 yaşındaki oğlu 'Gitme baba' diyerek ağladı.

Şehit Gökşen, Diyarbakır Asker Hastanesi’nde düzenlenen cenaze töreninin ardından havayolu ile Adana’ya getirildi. Buradan helikopter ile Osmaniye’nin Düziçi ilçesine getirilen şehidin cenazesi, cenaze aracı ile ilçeye bağlı Karagedik köyüne getirildi. Şehit Uzman Çavuş Fatih Gökşen, öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı. Buradaki törene Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç da katıldı. Arınç şehidin ailesine başsağlığı diledi.

Tören öncesi şehidin babası Ahmet Gökşen, oğlunun tabutuna sarılarak gözyaşı döktü. Şehidin eşi Emine ile çocukları 10 yaşındaki Kutay ve 7 yaşındaki Kayra da tabuta sarıldı. Henüz 1 yaşındaki oğlu Muhammed’i ise bayan polisler kucağında taşıyarak avutmaya çalıştı. Küçük Muhammed ağlayarak adeta babasının peşinden gözyaşı döktü. Büyük oğlu Kutay ise cenaze namazında saf tuttu ve tabutun taşınmasında da amcasının kucağında babasının tabutuna dokunarak gitti. Küçük Kutay, “Gitme baba” diye ağlayarak gözyaşı döktü. Bu arada fenalaşanlara ise alanda hazır bekleyen 112 Acil ekipleri müdahale etti. Şehidin tabutu askerlerin omzunda taşınarak askeri cenaze aracına kondu ve köyün mezarlığına götürülerek toprağa verildi. Törene ayrıca Vali Kerem Al, İncirlik 10. Tanker Üs Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Bekir Ercan Van, Adana Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Aytekin Şahin, Osmaniye Milletvekilleri Suat Önal, Mücahit Durmuşoğlu ve Ruhi Ersoy, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Osmaniye Şube Başkanı Durmuş Öksüz, çok sayıda askeri ve sivil erkan ile binlerce vatandaş katıldı.

 

OSMANİYE’DE 12 GÜNDE 4. ŞEHİT

Ülkemizde terör saldırılarının arttığı son günlerde Osmaniye de art arda şehitler verdi. Fatih Gökşen, Osmaniye'nin son 12 günde verdiği 4'üncü şehidi oldu. Jandarma Uzman Çavuş Ali Gökçe 1 Ağustos'ta Erzurum-Kars Karayolu'nda PKK'nın döşediği mayına basınca, Jandarma Uzman Çavuş Mehmet Acar 4 Ağustos'ta Şırnak'ta yola döşenen mayının askeri konvoyun geçişi sırasında patlatılmasıyla ve aynı gün yine Şırnak'ta Piyade Uzman Çavuş Hüseyin Ölmez ise orman yangınına müdahale ederken dumandan zehirlenerek şehit olmuştu. Fatih Gökşen’in köyün ilk şehidi olduğu belirtilirken, Osmaniye'nin de 218. şehidi oldu.

Güncelleme Tarihi: 13 Ağustos 2015, 22:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195