Title of a News Article

Vali Ayhan Sınır ötesinde

Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan Türkiye'nin kendi sınırları dışında sahip olduğu eksklav statüsündeki tek toprak parçasını Süleyman şah türbesini ziyaret etti.

Vali Ayhan Sınır ötesinde
banner206

Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan, Süleyman Şah Türbesi'ni ziyaret ederek, askerlerle bayramlaştı.

Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan, Tugay komutanı Tuğgeneral Oktay Ağbuba, Emniyet Müdürü Selçuk Doğuş ile birlikte Eşme köyü sınırları içerisinde bulunan,  Süleyman Şah Türbesi ile Süleyman Şah Saygı Karakolu'nu ziyaret etti. Türbede dua ederek askerlerle bayramlaşan Vali Ayhan, ziyarete ilişkin şu ifadelere yer verdi:
"Ecdadın emanetleri emin ellerde, şanlı bayrağımızın gölgesinde… hamdolsun!
Süleyman Şah Türbesi’ni ziyaret ettim. Mübarek türbenin yılmaz bekçileri, kahraman askerimizle bayramlaştım."

SÜLEYMAN ŞAH TÜRBESİ TAŞINMIŞTI.

Süleyman Şah Türbesi ile Süleyman Şah Saygı Karakolu ve bulunduğu alan Suriye'nin Halep ilinin Eşme köyü sınırları içerisinde bulunan, Türkiye'nin kendi sınırları dışında sahip olduğu eksklav statüsündeki tek toprak parçasıdır.

Suriye'de yaşanan iç savaş nedeniyle 2014 yılında yapılan başarılı bir operasyonla türbenin nakli gerçekleştirildi. Genel kurmay başkanlığı O tarihte şu açıklamayı yapmıştı.

“Uluslararası Antlaşmalar ile Türk toprağı olan Süleyman Şah Saygı Karakolu'ndaki manevi değeri yüksek ecdat yadigârı emanetler, Suriye'de ortaya çıkan güvenlik sorunları ve askerî zaruretler nedeniyle, haklarımız saklı kalmak üzere geçici olarak yine Suriye topraklarında bulunan Suriye Eşmesi Köyüne taşınmak üzere getirilmiştir. Geride değerli emanet bırakılmamıştır. Suriye Eşmesi'nde naaşın nakledileceği bölge birliklerimiz tarafından kontrol altına alınmış, bayrağımız göndere çekilmiştir.

Güncelleme Tarihi: 11 Temmuz 2022, 12:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195