Title of a News Article

Vali çağrı yaptı, Verenel uydu!

 Vali çağrı yaptı, Verenel uydu!
banner206

Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük’ün Suriyelilere yardım yapın çağrısı üzerine Verenel Derneği’nden 1 tır dolusu yardım geldi.

Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, Suriye’nin Kobani kentinde savaştan kaçarak Suruç ilçesinde misafir edilen sığınmacılara yönelik olayların başladığı günden bu yana onları yalnız bırakmayarak desteğini sürdürürken, Devletin yardımlarını sonuna kadar sürdüreceğini belirterek STK’ları ve Hayırsever İş adamlarını da yardım seferberliğine çağırmıştı.

Vali Küçük ‘ün bu örnek çağrısı olayların başladığı günden bu yana meyvesini verirken toplanma merkezleri, köy ve ilçede kalan sığınmacılara Sivil Toplum Kuruluşları da (STK)  yardımlarını sürdürüyor.

Bu kapsamda merkezi İstanbul’da bulunan  “ Verenel Derneği ” sığınmacılara verilmek üzere Battaniye, Yatak ve Yastıktan oluşan bir tır dolusu yardımı ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak üzere Suruç İlçesine gönderdi.

Lojistik depoya gönderilen yardım tırındaki malzemeleri Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük adına Suruç İlçe Kaymakamı Abdullah Çiftçi, teslim alarak çadır kentler, Köy ve ilçe merkezinde bulunan hayırseverlere dağıtılmak üzere AFAD yetkililerine verdi.

Yardım tırındaki malzemeler dağıtılmak üzere ihtiyaç sahiplerine gönderilirken dağıtım sırasında Veren El Derneği Şanlıurfa Temsilcisi Ahmet Sevim, Diyarbakır Afet Acil İl Müdürü Suruç İlçe Afad Koordinatörü Soner Tüter, Şanlıurfa Afad Şube Müdürü Mehmet Nusret Küçükbayrak, Lojistik Depo Müdürü Yozgat Afad İl Müdürüm İbrahim Halil İbiş, Afad çalışanları ve Veren El Derneği Yönetim Kurulu Üyeleri hazır bulundu.

Veren El Derneğine yapmış olduğu destekten dolayı teşekkür eden Suruç İlçe Kaymakamı Abdullah Çiftçi “Sığınmacılarımızı ilçemize aldığımız günden bu yana Valimiz İzzettin Küçük’ün talimatıyla yardımlarımızı sürdürüyoruz. Bu yardım seferberliğimizde tabii ki STK’larda bizleri yalnız bırakmayarak desteklerini sürdürüyorlar. Veren El Derneği de bugün misafirlerimize dağıtılmak üzere bir tır dolusu yardım gönderdi. Şu anda herkes seferber olmuş durumda. Kenetlenerek hep birlikte yardımlarımızı ulaştırmaya devam edeceğiz. Veren El Derneği yöneticilerini bu örnek davranışlarından dolayı kutluyor. Onlar adına tüm STK’lara teşekkür ediyorum” dedi.

“Veren El Derneği  Şanlıurfa Temsilcisi  Ahmet Sevim “İlçeye daha öncede yardımlar gönderdiklerini belirterek yaklaşan kış şartlarından dolayı Battaniye, Yatak ve Yastık yardımında bulunduklarını ve bundan sonrada yardımlarını sürdürmeye devam edeceklerini belirterek yetkililere teşekkür etti.

Güncelleme Tarihi: 24 Ekim 2014, 16:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195