Title of a News Article

Vali Erin'den Dikkat Çeken Mesaj

Vali Erin'den Dikkat Çeken Mesaj
banner206

Türklerin Anadolu’ya hakimiyetinin kapılarını açan Malazgirt Zaferi’nin yıldönümü münasebetiyle bir mesaj yayınlayan Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, tarih bilincine dikkat çekti.

1071 yılında gerçekleşen Malazgirt Zaferi’nin, dünya tarihini değiştiren bir dönüm noktası olduğuna değinen Vali Erin, mesajında şunları ifade etti:

Dünya tarihini değiştiren büyük zaferlere sahip olan milletimize, Anadolu’yu ebedi vatan yapan Malazgirt Zaferi’nin 948’inci yıldönümünde, Büyük Selçuklu Devleti’nin İkinci Hükümdarı Sultan Alparslan’ı ve bu kutlu yolda hayatlarını feda eden tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum.

Zulüm, baskı ve hile ile kurulu bir sömürü düzeninin hakim olduğu 1000 yıl önceki Anadolu topraklarına, asırlar boyunca devam edecek, birlik, beraberlik, kardeşlik, hoşgörü ve dayanışmaya dayalı bir medeniyeti getiren Malazgirt Zaferi, aziz milletimizin kaderini değiştiren, dünya tarihine yön veren bir dönüm noktasıdır.

Tarihte görülmemiş donanıma sahip olan 200 bin kişilik Bizans ordusuna karşılık, dörtte bir kuvvetle çarpışan Türk Ordusu, 26 Ağustos 1071 günü elde ettiği zaferle ortak manevi değerler ve aynı kültür etrafında birleşen az toplulukların, menfaat birlikteliklerine nasıl galebe çaldığını gösteren tarihi bir tekerrürdür.

Cesareti, yiğitliği, kudret ve azametiyle tüm tarihçilerin takdir ettiği Sultan Alparslan’ın huzur ve sükunet getirdiği Anadolu’nun yanıbaşındaki Irak, Suriye gibi ülkelerde bugün yaşanan yıkım ve acının, o büyük adalete sıkı sıkıya sarılmamaktan kaynaklandığını teessüfle müşahade etmekteyiz.

Aradan geçen bin yıldan sonra, Sultan Alparslan’ın izinde aynı topraklarda huzur ve adaletin hakim olması için canlarını feda eden Kahraman Mehmetçiklerimizi rahmet ve minnetle anıyorum.

Ülkemizin ve milletimizin ebediyen hür ve bağımsız yaşaması, ay yıldızlı al bayrağımızın ebediyen göklerde dalgalanması için şanlı tarihimize sahip çıkmanın, gelecek nesillere doğru şekilde aktarılarak bilincimizin canlı tutulmasının önemine dikkat çekiyor, tüm hemşehrilerime saygı ve hürmetlerimi sunuyorum.

Güncelleme Tarihi: 26 Ağustos 2019, 13:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195