Title of a News Article

Vali Erin olaya el attı...

Vali Erin olaya el attı...
banner206
 Şanlıurfa’da Vali Abdullah Erin’in başkanlığında kentte görev alan kurum temsilcileri, emniyet güçleri, bürokratlar, STK temsilcileri ve kanaat önderleri ile bir toplantı düzenlendi. Toplantıda tüm Şanlıurfalılara sağduyu çağrısı yapıldı, provokasyonlara uyulmaması gerektiği konusunda uyarılarda bulunuldu.

Şanlıurfa’da geçtiğimiz günlerde yaşanan olayın ardından meydana gelen provokasyonlara karşı kentteki üst düzey yöneticilerden önemli açıklamalar geldi. Bir otelde düzenlenen ve Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin’in başkanlığına yapılan toplantıya Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, kamu kurum temsilcileri, emniyet güçleri, STK temsilcileri, bürokratlar, muhtarlar ve kanaat önderleri katıldı.

VALİ ERİN UYARDI: KABUL EDEMEYİZ 
Düzenlenen toplantıda söz alan Şanlıurfa Valisi Abdullah, Şanlıurfa halkını provokatörlere karşı uyararak, “Birilerinin bu olayları kamu düzenine, toplumsal barışa karşı araca dönüştürmesine asla müsaade etmeyiz. Urfa dünyada eşine benzerine az rastlanır bir vefa örneği gösteriyor. Cumhurbaşkanımızdan en alt kademeye kadar misafirimiz diyoruz. Suriye kardeşlerimizin ülkelerine dönmeleri için hazırlık çalışmaları içerisinde olduğumuzu da ifade ediyoruz. Urfa 7-8 senedir 550 bin Suriyeli ağırlama başarısını gösterdi. Suriyelilerin işyerlerine, evlerine, kapılarına dayanmak noktasına getirilen anlayışı da yine nefretle kınıyorum. Böyle bir şeyi kabul edemeyiz. Suriyeli misafirlerden, mültecilerden asayiş olaylarına karışan suç işleyen, suça meyilli olanlara hiçbir şekilde müsamaha göstermeyeceğiz. Bunların toplumun huzurunu bozmasına müsaade edemeyiz. Sosyal medyada bazı art niyetlilerin, kötü niyetlilerin mesajlarını iğrenerek okudum. Böyle bir zihniyeti kabul edemeyiz” ifadelerini kullandı.

ÇİFTÇİ: PROVOKATÖRLERE KARŞI DİKKATLİ OLMAYA DAVET EDİYORUZ 
Yine toplantıda söz alan Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi de gerekli olan tüm müdahalelerin yapıldığını, provokasyonlara fırsat tanınmaması gerektiğini belirterek, “Gerekli olan tüm tedbirleri, müdahaleleri gerçekleştirdik. Bizim de Şanlıurfa’da görev alan arkadaşlar olarak, STK’lar olarak, kamu görevlileri olarak şehrimize yüklenen bu görevin gereği olarak şehrimizi sağduyuya, selametli bir şekilde davranmaya, yine bu olayı bir fırsata dönüştürmek isteyen provokatörlere karşı dikkatli olmaya davet ediyoruz. Zaten ilk dakikasından bu yana istişareler neticesinde gerekli olan her şey yapılmakta. Şehrin huzuru ve sükuneti bizim için çok çok önemlidir. Hepimiz kardeşçe bir arada yaşıyoruz. Birliğimizi, kardeşliğimizi, selametimizi bozmaya yönelik hiçbir harekete fırsat vermememiz lazım. Bunun için birlikte hareket etmemiz gerektiğini düşünüyorum” sözlerine yer verdi.

Toplantı daha sonra karşılıklı fikir alışverişi ve çözüm önerilerinin sunulmasıyla devam etti.

Güncelleme Tarihi: 29 Eylül 2018, 18:18
YORUM EKLE
YORUMLAR
misafir
misafir - 5 yıl Önce

Savas magduru kadinlara c ocuklara yardimci olanlara tesekkurler

SIRADAKİ HABER

banner195