Title of a News Article

Vali işsizlere umut saçtı!

Vali işsizlere umut saçtı!
banner206
Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, Şanlıurfa’da sanayinin gelişmesi için kolları sıvadı.Vali Küçük, üç aya kadar 3. Organize Sanayi Bölgesi’nde fabrikalar kurulabilmesi için yer tahsisinde bulunacaklarını belirterek, “Türkiye’de en çok fabrika temeli atılacak yer Şanlıurfa olacak” diyerek işsiz gençlere müjde verdi.


UĞUR BUDAK
Gazeteci Reşat Uzun, Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük’ü makamında ziyaret ederek, Urfa ile ilgili yapılan çalışmalar hakkında bilgiler aldı. En çok sanayileşme konusuna kafa yorduğu görülen Vali Küçük, sohbet şeklinde geçen ziyarette güzel haberler verdi.  

Küçük, Teşvik Paketi’nde 6. sırada yer alan Şanlıurfa’ya yoğun bir yatırımın yapıldığını belirterek, “Şuanda 1. ve 2. Organize Sanayi Bölgelerimizde fabrika kurulacak yerimiz kalmadı. Artık 3. Organize Sanayi Bölgesini kurmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.

‘Çözüm Süreci’nin olumlu geçmesinden dolayı büyük markaların Doğu’ya yatırım yapmaya geldiğini dile getiren Küçük, “Doğu’da en fazla yatırım alan illerin başında Urfa geliyor. Şuanda Ünlü bisküvi markası olan Eti başta olmak üzere birçok firma Urfa’da fabrika kuruyor. 3 Aya kadar 3. Organize Sanayi Bölgesi’nde yeni kurulacak fabrikalar için yer tahsisinde bulunacağız. Türkiye’de en çok fabrika temeli atılacak yer Şanlıurfa olacak” diye ifade etti. 

İşsizlik azalacak
Şanlıurfa’ya yapılacak bu yatırımlar sayesinde işsizliğin azalacağını da belirten Vali Küçük, “Urfa’da ‘Tekstil Adası’ da kuruluyor. Bu sektörde sadece 5 Bin kişiye istihdam sağlanacak. Bu ve buna benzer yatırımlar sayesinde işsizlik oranı büyük oranda düşecek. Aynı zamanda Şanlıurfa’nın ekonomisi de çok güçlü olacak ve bu yatırımlar kentimizin gelişmesine de etki edecek” şeklinde konuştu.

 

 

 

 

 

Güncelleme Tarihi: 25 Haziran 2014, 11:31
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195