Title of a News Article

Vali Küçük hassas davranıyor

 Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, Suriye’den Şanlıurfa’nın Suruç ilçesine doğru yaşanan göç dolayısıyla ilçedeki incelemelerini sürdürüyor.

Vali Küçük, ilk olarak Suruç Kaymakamlığına gelerek yürütülen çalışmalar hakkında son bilgileri Kaymakam Abdullah Çiftçi’den aldı. Özellikle devam eden yardımlar, araç ve hayvan geçişleri çalışmaları hakkında bilgi alan Vali Küçük, basın mensuplarının yönelttiği sorular üzerine bir açıklama yaptı.

Öğle saatlerinde Suriye tarafından gelen havan topuyla ilgili açıklama yapan Vali Küçük: “Suriye tarafındaki unsurlardan gelen havan topları var. Ölen veya yaralanan yok. Angajman kuralları çerçevesinde karşılık veriliyor” dedi. Oluşturulan barınma merkezleri hakkında da bilgi veren Vali Küçük; Yatılı Bölge İlkokulu dışında yeni barınma merkezi kurmaya başladıklarını dile getirdi. 20 bin kişilik başka bir çadırkent daha kurulacağını da kaydeden Vali Küçük; şu anda gezici sağlık ekipleriyle sağlık taramalarına devam edildiğini, çocukların ve bebeklerin aşılanmasının da sürdüğünü ifade etti.

Gelen sığınmacıların akrabalarının bulunduğu köylere yerleşenlere de yardımların ulaştırıldığını sözlerine ekleyen Vali Küçük: “Devletin tüm kurumları burada gece gündüz çalışıyorlar. Alanda güvenlik önlemlerimiz tam. Sınırda da Mehmetçik var. gerekli tüm çalışmalar yapılıyor” dedi.

Araç ve hayvan geçişleri konusunda da çalışmalarda sona gelindiğini belirten Vali Küçük: “bu konuda talimatı bizzat Başbakanımız Ahmet Davutoğlu vermişti. Şu anda araç park yeri oluşturuluyor. Parklardan araçlar asla kımıldatılmayacak şartımız var. Bunun için park alanının etrafına hendek kazdık. Şu anda da tel örgü yapılıyor. Bu akşam veya yarın sabah kontrollü bir şekilde araçları, sahipleri ve varsa belgeleri belirlenecek şekilde alacağız” dedi.

Hazırlıkların tamamlanmasına kadar hayvanların mevcut yerlerinde tutulacağını ve burada yemleme ve sulama işlemlerinin daha önceki gibi devam edeceğini aktaran Vali küçük son olarak; araç ve hayvan girişlerinin iki bölgeden yapılacağını, bu bölgelerinse Yumurtalık ve Mert İsmail olduğunu, bunun dışında bir noktadan girişlere müsaade edilmeyeceğini belirtti. Süleymanşah Dostluk Parkında yer alan barınma merkezinin de güvenlik gerekçesiyle kaldırılacağını dile getiren Vali Küçük, bunun yerine yeni bir yerin oluşturulacağını söyledi.

Vali İzzettin Küçük açıklamalarının ardından, Suriyeli misafirlerin barındığı Yatılı Bölge Okulu ve çadırkentte incelemelerine devam ederek, Suriyeli misafirlerle sohbet etti.

Güncelleme Tarihi: 29 Eylül 2014, 20:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195