Title of a News Article

Vali Küçük, ilk kez başkan olarak katıldı

Vali Küçük, ilk kez başkan olarak katıldı
banner206

 Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, Karacadağ Kalkınma Ajansının Nisan ayı Yönetim Kurulu toplantısına katılmak üzere Diyarbakır’a gitti.

Diyarbakır ziyaretinin ilk durağında Vali İzzettin Küçük Diyarbakır Valisi Mustafa Cahit Kıraç’ı makamında ziyaret etti. Her iki vali bir süre Vali Kıraç’ın odasında görüştükten sonra toplantıya geçildi.

Diyarbakır Valiliği toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya Şanlıurfa’dan Vali İzzettin Küçük’le birlikte; Karacadağ Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri İlhan Karakoyun ve Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sabri Ertekin de katıldı.

Toplantıya Yönetim Kurulu Başkanı olarak katılan Vali İzzettin Küçük yaptığı açıklamada; “Bu yıl yönetim kurulu başkanlığını üstlendiğim Karacadağ Kalkınma Ajansı, gerçekleştirdiği projeler, yürüttüğü çalışmalar ile Diyarbakır ve Şanlıurfa’nın rekabetini değil işbirliğini sağlamaktadır. Sağladığı mali katkıların yanı sıra en az onun kadar önemli olan başka bir nokta Ajansımızın bölgemizde proje kültürünün gelişmesine öncülük etmesidir” ifadelerine yer verdi.

Diyarbakır Valisi Mustafa Cahit Kıraç ise açıklamasında: “Ajansımız şuna kadar projelere sağladığı destekler ile firmaların katkısıyla yaklaşık 115 Milyon TL’lik kaynağı Diyarbakır ve Şanlıurfa ekonomisine kazandırmıştır. Yeni yatırımlar, bir yandan firmalarımızın ölçeklerini büyütürken diğer yandan bölgemizin en büyük sorunu olan işsizliğin düşürülmesine katkı sağlanmaktadır” cümlelerini kullandı.

Her iki ilin valisi tarafından yapılan açıklamaların ardından toplantıda; 2014 yılı Teknik Destek Programı, 2014 Yılı Doğrudan Faaliyet Mali Destek Programı kapsamında ajansa yapılan başvuruların karara bağlanması, 2013 yılı Turizm Altyapısı Mali Destek Programı kapsamında Şanlıurfa İl Özel İdaresi ile imzalanan destek sözleşmesinin fesih kararı, Ajans Hizmet Binası konusunda yapılan çalışmalar, iyi uygulanmaların yerinde incelenebilmesi için yurt dışı çalışma ziyareti düzenlenmesi konularında görüşmeler gerçekleştirildi.

Toplantının son bölümünde ise Mayıs ayı Yönetim Kurulu Toplantısının Şanlıurfa’da yapılması kararlaştırıldı. Toplantının ardından Diyarbakır Valisi Mustafa Cahit Kıraç, Vali İzzettin Küçük ve beraberindeki Şanlıurfa heyetine Diyarbakır’ın tarihi mekanlarından biri olan Hz. Süleyman Camii ve 27 Şehit Sahabe Türbesi’ni gezdirdi.

 

Güncelleme Tarihi: 25 Nisan 2014, 18:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195