Title of a News Article

Vali Küçük kadınlar için Hilvan’daydı

Vali Küçük kadınlar için Hilvan’daydı
banner206
Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, eşi Ayşe Küçük’le birlikte Hilvan Halk Eğitim Merkezinde kurs gören kadınların hazırladıkları eserlerin sergilendiği sergiyi açtı.

Büyükşehir Belediyesi Nikah ve Konferans Salonunda düzenlenen serginin açılışı sırasında Vali İzzettin Küçük: “Hilvanlı hanımların bir yıllık gayretleriyle hazırladıkları el emeği göz nuru eserleri birazdan hep beraber göreceğiz. Kadınlarımız elbette ki hayatta güçlü olmalı, hayatın her alanına girmeliler. Devlet olarak yaptığımız da budur. Ev hanımlığı çok önemlidir ama ev hanımı olsa bile hanımlarımızı kültür ve sanatla buluşturuyoruz. Devlet olarak da buna destek veriyoruz. Emeği geçenlere ve kursiyerlerimize teşekkür ediyorum, hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Açılış kurdelesini kesen Vali İzzettin küçük, daha sonra beraberindekilerle birlikte sergiyi gezdi. Sergilenen eserler hakkında kursiyerlerden bilgi alan Vali İzzettin Küçük; eserleri çok beğendiğini ifade etti.

2011 yılında Hilvan Belediyesi tarafından hazırlanan ve Japonya Büyükelçiliğine sunularak 106 bin dolar hibe ile hazırlanıp Halk Eğitim Merkezine devredilen merkezde kurs gören kadınların eserlerinin yer aldığı “Sanata Dokunuş” adlı sergi, iki gün boyunca Şanlıurfalı sanatseverlere açık olacak.

Tel Kırma, Kağıt Rölyef (perspektif) ve Halı Dokuma eserlerin sergilendiği serginin açılışına Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük ve eşi Ayşe Küçük’ün yanı sıra; Hilvan Kaymakamı Ahmet Özay, Hilvan Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık, Vali Yardımcısı Mehmet Keklik ve davetliler katıldı.

Güncelleme Tarihi: 28 Mayıs 2015, 17:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195