Title of a News Article

Vali Küçük:Hiç bir Kobanili açıkta kalmayacak...

.

Vali Küçük:Hiç bir Kobanili açıkta kalmayacak...
banner206

Ş.Urfa'nın Suruç ilçesinde, yurtlarından göç etmek zorunda kalan binlerce Suriyelinin çadırlar dışındaki tercihi köyler oluyor. Valilik tarafından oluşturulan çadır kentte mültecilere her türlü kolaylık sağlanırken bazı Suriyelilerde akrabalarının yanına giderek köylerde kalmaya devam ediyorlar. Ayhan Köyü'nde bunlardan biri.
Ayhan köyü Suriye sınırına 20 km uzaklıktayken 400 Suriyelinin yaşamını sürdürdüğü köyde bir evde neredeyse 40 kişi kalıyor.
       Türk ve Suriyeli ailelerin birlikte yaşadığı köyde büyük bir dayanışma örneği sergileniyor. Duyarlı Köy sakinleri bugünlerde Suriyeli misafirlerini ağırlamanın telaşı sararken beraberinde getirdiği sıkıntılarda ise yardıma Şanlıurfa Valiliği koşuyor. 
Şanlıurfa Valisi İzzetin Küçük ’ün talimatıyla çadır kentte kalan mültecilerin yanı sıra köylerde ve ilçe merkezinde de kalan Suriyelilere yardımlar aralıksız sürüyor.
En büyük ihtiyacın ise yatak olduğu köylerde Ş.Urfa Valilği ve Suruç Kaymakamlığı'nın yatak, battaniye, çocuk bezi, hijyen kitleri ve süt paketlerinden oluşan yardımları tüm köylere olduğu gibi Ayhan köyünde kalan Suriyelilere ulaştırıldı.
Köy Muhtarı Mehmet Ülgen, köyde Suriyeli 400 misafirlerinin bulunduğunu ihtiyaçlarının karşılamaktı zorlandıklarını gelen yardımlarla mutlu olduklarını söyledi. Cami içeresinde dağıtılan yardım paketlerini alan Suriyeliler kendilerine açılan sıcak elden dolayı Vali Küçük ve evlerinin kapılarını açan köy sakinlerine teşekkür ettiler.
Şanlıurfa Valisi İzzetin Küçük “Şu anda oluşturduğumuz çadır kentin dışında, köylerde ve ilçe merkezinde akrabalarının yanında kalan, kendi imkânları ile ev tutan ve yardıma muhtaç olan tüm Suriyeli kardeşlerimize yardımlarımız devam edecek. Kardeşlerimize kucak açan tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Unutmayalım ki bu zor günler elbette geçecektir. Biz sonuna kadar yardımlarımızı sürdüreceğiz “ dedi. 

Güncelleme Tarihi: 29 Eylül 2014, 09:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195