Title of a News Article

Vali Küçük’ten iddialı sözler!

 Vali Küçük’ten iddialı sözler!
banner206

Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, Topdağı mahallesinde besicilik yapılan mağaralarda ve Organize Besi Bölgesinde incelemelerde bulundu.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Ferhat Şelli ile birlikte bölgedeki mağaraları inceleyen Vali Küçük, ardından da Organize Besi Bölgesinde yapımı devam eden Şanlıurfa Tarıma Dayalı İhtisas Besi Bölgesine geçerek 855 hektar alanda yapılan 532 işletme, 200 başlık toplam 106 bin 400 başlık hayvanın barınacağı besi alanında incelemelerde bulundu. Merkezin inşaat halindeki birimlerini inceleyen Vali İzzettin Küçük çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı.

Projenin sadece Şanlıurfa hayvancılığını değil, bölge hayvancılığını da güçlendirecek bir proje olduğunu ifade eden Vali Küçük: “Şanlıurfa’da hayvancılık, besi bölgesiyle kalkınacak. Bu yatırım ilin hem hijyen koşullarını düzeltecek, hayvancılık yapan müteşebbisleri güç birliği yapmaya olanak verecek şekilde bir araya toplayacak ve bu güç birliği de ihracatı arttıracaktır. ” dedi. Projenin hayvancılık alanında ilerleyen dönemlerde yapılacak çalışmaların öncüsü olduğunu kaydeden Vali Küçük, “Bu proje gelecek projelere ilham kaynağı olacaktır. Şanlıurfa’ya ve bölge hayvancılığına hayırlı olsun” dedi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Ferhat Şelli ise yaptığı açıklamada yaklaşık bir buçuk yıl sonra tamamlanacak olan besicilik bölgesinin Türkiye’nin en büyük besicilik bölgesi olacağını belirtti.

 

Güncelleme Tarihi: 27 Mart 2014, 12:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195