Title of a News Article

Vali sınır hattında

Vali sınır hattında
banner206
SURİYE’nin Haseki kenti yakınlarında YPG ile IŞİD arasında çatışmalardan kaçarak Türkiye sınırına gelen sığınmacıların geçişlerine izin verilmesi ardından Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, sınır hattına giderek incelemede bulundu. Vali Küçük, "Sıkışan, can derdine düşen, çare isteyen bütün insanlara nasıl el uzattıksa bugün de Suriye’deki kardeşlerimize elimizi uzatıyoruz" dedi.

Vali İzzettin Küçük, Suriye’deki iç savaştan kaçarak Şanlıurfa’nın Akçakale İlçesi'nin Kepezli Mahallesi'nden Türkiye’ye geçmek isteyen Suriyeliler'in geçiş yaptığı bölgede incelemede bulundu. Dünden itibaren Türkiye’ye alınmaya başlanan, çoğu Arap kökenli 2 bin kadar sığınmacının geçiş yaptığı sınırda yetkililerden bilgi alan Vali İzzetin Küçük, sınıra gelenlerin yurda alınacağını söyledi. 2 gün içerisinde 2 bine yakın kişinin Türkiye'ye geçiş yaptığını ve gelenlerin sayısının fazla olmadığını belirten Vali Küçük, şöyle dedi:

"Bugün takriben 1000 kişiyi aldık. Fazla kimse yok. Dün de 700-800 kişiydi. Karşı tarafta şiddetli bir çatışma var. Bu gelenler de çatışmanın ortasında kalan sivil insanlar. Büyük bir tehdit altındalar, ölenlerin olduğunu ifade ettiler. Bundan önce Kobani’den büyük bir kitleyi aldık. Bugün de bu bölgede dara düşmüş insanların ilk baktığı ve kurtuluş olarak gördüğü yer Türkiye Cumhuriyeti ve Türk milletidir. Yüzlerce yıldır yaptığımızı yapıyoruz. Sıkışan, can derdine düşen, çare isteyen bütün insanlara nasıl el uzattıksa bugün de Suriye’deki kardeşlerimize elimizi uzatıyoruz.”

Suriye’den Türkiye’ye geçiş yapanlara ilk olarak gıda ve su verildiğini ifade eden Vali Küçük, geçişi sağlananların sağlık kontrolünden geçirildikten sonra akrabalarının yanına veya çadır kentlere yerleştirildiğini kaydetti. 

Güncelleme Tarihi: 05 Haziran 2015, 14:20
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195