Title of a News Article

Vali Tuna esnafın gönlünü fethetti

.

Vali Tuna esnafın gönlünü fethetti
banner206

Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna, tarihi hanlar bölgesinde esnafın geleneksel olarak her Cuma sabahı gerçekleştirdiği Ahilik Duası’na katılarak esnafla dua etti. Esnafın sorunlarını dinleyen Vali Tuna, esnafa moral verdi. Esnaf temsilcileri Vali Tuna'nın ziyaretlerinden dolayı memnun kaldıklarını ifade ettiler. 


Şanlıurfa'da geleneksel olarak haftanın her Cuma sabahı tarihi hanlar bölgesindeki tüm esnafın katılımıyla ahilik duası yapılıyor. Bu haftaki duaya Vali Güngör Azim Tuna da katıldı. Şanlıurfa Esnaf ve Sanatkarlar Başkanı Şefik Bakay tarafından karşılanan Vali Tuna, çarşı esnafıyla birlikte saf tutarak, çarşı esnafı tarafından okunan ahilik duasına eşlik etti. Duanın ardından esnafla tokalaşıp bol kazançlar dileğinde bulunan Vali Tuna, daha sonra esnaflarla birlikte çay içip sohbet etti. Tarihi Hanlar bölgesindeki bakırcı ve demircileri de gezen Vali Tuna, ateşte közlenmiş demiri orak üzerinde çekiçle dövdü.

Ülke genelinde esnafın işlerinin bol olmadığı bir dönemden geçildiğini belirten Tuna, "Temennimiz esnafımızın işlerinin açılmasıdır. Biz de bu kapsamda esnafımızı ziyaret ederek, sıkıntılarını yerinde dinledik. Yapabileceğimizi yapacağız, diğerlerini de ileterek çözümler bulmaya çalışacağız. Tüm esnafımıza ilgilerinden dolayı teşekkür ediyoruz" şeklinde konuştu. Vali Tuna Esnaf temsilcileri  Şefik Bakay, Lokantacılar Odası Başkanı Mehmet kaçar, Bakırcılar Odası Başkanı Mehmet Demirözü, Eskiciler Odası Başkanı Ali Karadağlı, Kunduracılar odası Başkanı Remzi Akgün, Fırıncılar Odası Başkanı M.Emin Karaatlı ile birlikte bir araya gelerek esnafın yaşadığı bazı sorunların çözümü konusunda görüş alış-verişinde bulundular.

Güncelleme Tarihi: 11 Kasım 2016, 14:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195