Title of a News Article

Vali Tuna ilçe gezilerine devam ediyor

Vali Tuna ilçe gezilerine devam ediyor
banner206

Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna; ilçe ziyaretleri kapsamında Ceylanpınar ve Viranşehir ilçelerini ziyaret etti.

İlk olarak Ceylanpınar ilçesine giden Vali Tuna; Kaymakamlık ziyareti sırasında Kaymakam Ahmet Karatepe’den ilçenin genel durumu hakkında bilgi aldı.  Kaymakamlık ziyareti sırasında kısa bir açıklama yapan Vali Tuna; Ceylanpınar’ın Suriye sınırında olması, sınır kapısı ve Suriye’de yaşanan hadiseler dolayısıyla önemli bir ilçe olduğunu kaydetti. Ceylanpınar ilçesine gelerek vatandaşlarla da görüşeceğini dile getiren Vali Tuna;  açıklaması sırasında Ceylanpınar halkına hürmetlerini iletti.

Kaymakamlık ziyaretinin ardından vatandaşlarla bir araya gelen Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna; civardaki kır kahvesinde vatandaşlarla sohbet etti. Fetö/Pdy örgütünün 15 Temmuz’da kalkıştığı darbe girişimi sürecinde tüm ilçelerde olduğu gibi Ceylanpınar’da da vatandaşların gösterdiği duruşa teşekkür eden Vali Tuna: “Kendi iradenize sahip çıktınız. Bunu yaparak darbecilere karşı askerin, polisin görevini kolaylaştırdınız. Bütün dünyaya birlik mesajları vermeniz gerçekten çok önemliydi. Parti ayrımı gözetmeden iradenize sahip çıktığınız için bir kez daha sizlere teşekkür ediyorum” dedi.

Ceylanpınar ziyaretinin ardından Viranşehir ilçesine geçen Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna; ilk olarak Viranşehir Çadırkent Konaklama Tesisini ziyaret etti. Tesise ilişkin yetkililerden bilgi alan Vali Tuna; tesiste kalan Suriyelilere en iyi hizmetin verilmesi için her türlü tedbirin alınmış olduğunu kaydetti. Tesislerde kalan insanların özellikle çocuklarının iyi eğitim alması ve yetişkinlere bir vasıf kazandırılmasıyla istihdama kazandırılmaları için çalışmaların yoğunlaştırılması gerektiğini sözlerine ekleyen Vali Tuna: “Bu kardeşlerimizle akrabayız. Yakın coğrafyalarda yüz sene önce aramızda böyle bir sınır yoktu. Kardeşlerimize en iyi şekilde eğitim vermeliyiz. Bu insanlar burada da kalsalar ülkelerine de dönseler biz her halükarda buradan iyi kazanımlarla ayrılmalarını isteriz. Böyle yaparsak geleceğe önemli bir yatırım yapmış oluruz” dedi.

Türkiye’nin önünü kesmeye çalışan terör örgütlerinin bertaraf edilmesiyle Şanlıurfa’nın bölgenin en önemli cazibe merkezi olacağını dile getiren Vali Tuna: “Şanlıurfa potansiyeliyle, sulanabilir arazileriyle ve bölgeye gelen sanayicileriyle istihdam sorununu da aşmış bir il olacak. Bunun için yapacağımız sadece çalışmak ve dikkatli olmak. Sınırımızı iyi koruyacağız, insanımızı iyi eğiteceğiz ve birlik, beraberliğimizi koruyacağız. Bunu yapabildiğimiz takdirde gerisi kendiliğinden gelecektir” dedi.

Çadır kent ziyaretinin ardından Viranşehir Kaymakamlığını da ziyaret eden Vali Tuna; ardından da Viranşehir sokaklarında vatandaşlarla bir araya geldi.

Güncelleme Tarihi: 15 Ağustos 2016, 17:51
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195