Title of a News Article

Vali Tuna: Nemrutlar Halen Var

Vali Tuna: Nemrutlar Halen Var
banner206
Şanlıurfa’dan ayrılmadan önce Ajans Urfa’dan Mustafa Arısüt’e bir yılı değerlendiren bir röportaj veren Vali Güngör Azim Tuna, görev süresi bir yılı doldurmadan merkeze alınması konusunda sorulan “Kimseye bir kırgınlığınız var mı?” sorusuna imalı bir cevap verdi.
Urfa’dan ayrılırken kimseye kırgınlığının olmadığını, hizmette 30 yılını doldurduğunu, biraz yorgun ama kesinlikle kırgın olmadığını söyleyen Vali Tuna, “Takdirde bulunan büyüklerimize kırgınlığımız zaten olamaz, şunu sadece istemeyiz insanlar yanlış şeyler düşünmesinler. Nasıl? Vali alındı da niçin alındı? Üzerimize atılan herhangi yanlış bir şey yoktur veya yüzümüzü kızartacak herhangi bir durum yoktur. Alnımızın akıyla, şerefimizle, onurumuzla bu görevi devredecek olmanın mutluluğunu yaşıyorum. Urfa gibi bir yerden böyle gitmek de kolay değil. Yeni arkadaşımı da başarılar diliyorum” dedi.
Urfa’da her an her şeyin olabileceği bir ortam bulunduğunu, burada İbrahimlerin de Nemrutların da olduğunu vurgulayan Vali Tuna, şunları söyledi: Nemrutlar halen var. Onlar insanları farklı şekilde itibarsızlaştırmaya çalışırlar. Ama şükür ki eskiden bunu açık şekilde yaparlardı şimdi öyle yapamazlar, belki gizliden gizliye yapabilirler. Allah onlara fırsat vermesin. Açıkça bir şeyimiz yoktur yani, bu tamamıyla bir takdirdir, bir nöbet değişimidir. Devletimiz başka bir görev verir, oraya gideriz veya vermez bir süre bekleriz. Değişim her zaman gereklidir. Bir bölgede görev yapılabilecek maksimum süre vardır. Bir süre sonra verim düşmeye başlar. Bu noktaya getirmeden tadında bırakmak lazım. Biz son güne kadar işimizi yapacağız. Küskünlük olamaz bu noktada. Benim çantam hazır, her an gitmeye hazır bir şekilde durması gereken mesleğin mensuplarıyız.

Röportajın tamamı için
tıklayın.

Güncelleme Tarihi: 30 Haziran 2017, 01:22
YORUM EKLE
YORUMLAR
Ahmet Çelik
Ahmet Çelik - 7 yıl Önce

Urfanın görüp göreceği en düzgün,beyefendi,işinin ehli, adil, urfanın kalkınması için çalışan müslüman bir idareciydi. Alaah o nemrutları kahretsin. Urfanın geleceğiyle oynayan, yıllardır urfanın çevre illere göre en az 50 sene geride kalmasına neden olan nemrudi zihniyetin Allah cezasını versin. Bu memlekette iyi adamın yeri yok. Bir Alahın kulu da çıkıp demiyor, Valimizi gondermeyiz, dyrun hata yapıyonuz diye. Memleket 5 senede 4. Valiyi görecek. Geri kalmışlık için başka neden aramaya gerek var mı

Mehmet Oymak
Mehmet Oymak - 7 yıl Önce

Her halde röportajdan bir özet. Ve değerli hemşehrilerimden bir yorum. Muhtemelen kimse okumuyor. Veya kimse fikrini söyleme gereği duymuyor. Gerek Mustafa Arısüt gerekse İ. Halil Şeker dürüst gazetecilik yaparlar. Mesela sordular mı sayın valiye Nemrut'lar kim diye ?

Kadir ciftci
Kadir ciftci - 7 yıl Önce

Şanlı urfa halkı değil sizi üst lider durumunda olan insanlar yedi sayın VALİM urfa halkı sizi sevmişti ama bazı süt düzey insan sizin dürüstlügünuzu azim edemedi Rabbim yolunuzu açık eylesin

SIRADAKİ HABER

banner195