Title of a News Article

Vali Tuna öğrencilere eşlik etti...

.

Vali Tuna öğrencilere eşlik etti...
banner206
Şanlıurfa’daki lise öğrencileri, Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna’nın himayelerinde başlatılan “Ecdadın İzinde” adlı gezi programı çerçevesinde Çanakkale ve İstanbul’u gezmeye başladı. Şanlıurfalı öğrenciler Vali Tuna ya teşekkür ettiler. 

On rehber öğretmen eşliğinde her gün 170 öğrencilik gruplar halinde düzenlenen gezilerin ilki Cuma günü başladı. Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Haliliye, Karaköprü ve Eyyübiye ilçe belediyelerinin katkılarıyla düzenlenen gezilerde öğrenciler havayoluyla ilk önce İstanbul’daki tarihi yerleri gezdikten sonra karayoluyla Çanakkale’ye geçerek Çanakkale destanının yazıldığı yerleri ziyaret etme imkanı buluyor.

Bugünkü öğrenci grubuna Çanakkale ziyaretleri sırasında katılan Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna ise; Şanlıurfalı lise öğrencilerinin “Ecdadın İzinde” adıyla düzenledikleri gezide vatan için verilen mücadeleyi yerinde öğrenmelerinin önemini belitti. Daha önce Çanakkale’yi gezme fırsatı bulamamış öğrencileri öncelikle gezi programına aldıklarını kaydeden Vali Tuna; vatan uğrunda can vererek şehit olan ecdadın torunlarının da bugün aynı vatan aşkıyla dolu olduğunu dile getirdi.

Profesyonel rehberler eşliğinde geziye katılan öğrencilerse düzenlenen gezinin, vatan sevgisinin ne denli yüce bir sevgi ve fedakarlık kaynağı olduğunu Çanakkale’de daha iyi anladıklarını belirterek gezide emeği geçen başta Vali Güngör Azim Tuna olmak üzere Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol ve Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli’ye teşekkür ettiler.

Günde 170 öğrencinin katıldığı “Ecdadın İzinde” adlı gezi programına toplanda 4 bin 500 öğrencinin dahil edilmesi hedefleniyor. Gezi programının ikinci etabında ise lise çağında olup örgün eğitimden faydalanamayan gençlerin gezilere dahil edilmesi planlanıyor. 

Güncelleme Tarihi: 09 Ekim 2016, 13:54
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195