Title of a News Article

Vali Tuna Siverek’te öğrencilerle Reis’i izledi

.

Vali Tuna Siverek’te öğrencilerle Reis’i izledi
banner206

Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna; Siverek Kız İmam Hatip Anadolu Lisesi öğrencileriyle birlikte Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın hayatını konu edinen “Reis” adlı filmi izledi.

Siverek’te bir dizi incelemelerde bulunan Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna; programının sonunda “Cumhur’un Gençleri Cumhur’un Reisi ile Tanışıyor” projesi kapsamında YGS’ye girecek olan 12. sınıf öğrencilerine yönelik sinema gösteriminde öğrencilere eşlik etti.

Gösterimin ardından salondaki öğrencilerle film hakkında sohbet eden Vali Tuna’ya düzenlenen etkinlikten dolayı öğrenciler teşekkür etti. Filmde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın hayatından bir kesit anlatılsa da asıl işlenen konunun Adalet olduğunu belirterek öğrencilere hitabını sürdüren Vali Tuna: “Bizim davamız tabi ki insanlık davası ve temel değer aslında adalet. Bu filmde de adalet işlenmeye çalışılmış. Allah bu sistemi adalet üzerine kurmuş. Adaletten şaşanın, insanlara zulmedenin abat olması mümkün değil. Bir gün gelip bunun cezasını hem bu dünyada hem ahirette mutlaka buluyor. Şükredelim çünkü biz hak olan, iyi olan, doğru olan tarafta olduğumuzu düşünüyoruz ve hep öyle olacağız inşallah. Ülkemizin iyiliği, güzelliği için çalışıp birlik olacağız. Bu uğurda çalışan liderlerimizin de hep yanında olacağız. Hz. Ömer’in de dediği gibi yanlışa saparlarsa onları ikaz ederek önlerinde duracağız. Kötülere, zulmedenlere, haksızlık yapanlara engel olacağız” dedi.

Çok çalışarak Türkiye’de insanların her mevkiye gelebileceğini kaydederek konuşmasına devam eden Vali Tuna: “Milletvekili, belediye başkanı, bakan olanlara baktığınız zaman hepsi sıradan çiftçi, memur, işçi ailelerin çocukları. Ama çalışıyor, istikametini bozmuyor, o yerlere geliyor. Mesele o yerlere gelmek de değil. Allah bu fırsatı verir ama orada yanlış yapmayacaksın, adaletten ayrılmayacaksın. İnsanların dertleriyle hemhal olacaksın. Bunu yapmayan zalim biri olur ve onların akıbeti hem bu dünyada hem öteki dünyada hüsran olur” şeklinde konuştu.

Siverek programında Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna’ya; Siverek Kaymakamı Metin Demirel ve Siverek Belediye Başkanı Resul Yılmaz da eşlik etti.

Güncelleme Tarihi: 07 Mart 2017, 20:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195