Title of a News Article

Vali Tuna Siverek'te önemli mesaj verdi

.

Vali Tuna Siverek'te önemli mesaj verdi
banner206

İlçe gezilerine devam eden Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna; son olarak Siverek ilçesinde inceleme ve temaslarda bulundu.

Siverek temasları kapsamında ilk olarak Siverek Anadolu Lisesi ve Abdülkadir Karahan Lisesini ziyaret eden Vali Tuna; öğrencilerle gelecek hedefleri ve idealleri konusunda sohbet etti. Hedeflerine ulaşmaları için öğrencilere yapmaları gerekenler konusunda telkinde bulunan Vali Tuna daha sonra öğrencilere kitap hediye etti. Okullardaki öğretmenlerle de bir araya gelen Vali Tuna; Şanlıurfa’nın sahip olduğu genç nüfusla önemli bir potansiyel barındırdığını, bu potansiyeli de ülkeye kazandıracak olan kesimin öğretmenler olduğunu dile getirdi.
Okulları ziyaretinin ardından Siverek Kaymakamlığına geçen Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna; kaymakamlık toplantı salonunda Kaymakam Metin Demirel, Belediye Başkanı Resul Yılmaz, 107 Topçu Alay Komutanı Albay Behiç Kunaç, ilçe Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Yeşil ve ilçedeki idarecilerle Siverek’in genel durumunu değerlendirmek üzere bir toplantı gerçekleştirdi.

Kaymakamlık ziyaretinin ardından Siverek Belediyesine geçen Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna; Belediye Başkanı Resul Yılmaz’la makamında görüştü. Başkanlık makamında açıklamada bulunan Vali Güngör Azim Tuna: “Siverek potansiyeli çok yüksek, sanayi ve üniversiteye sahip olma noktasında planlama aşamalarının yaşandığı ve sağlıklı bir gelişme ve büyümenin olabileceği, tarım ve hayvancılığın merkezi konumunda olan bir ilçemiz. Tabi bizim için önemli olan değerimiz burada yaşayan 250 bin insan ve büyük çoğunluğunun genç nüfus olması. Bu gençlerimizden ülkemiz adına büyük bir hizmet bekliyoruz. Gelecekte onlara güveniyoruz, onları yetiştirmek için ne gerekiyorsa yapacağız. Belediyemiz mahalli hizmetler noktasında güzel hizmetler yapıyor, bunların devamı da gelecek inşallah. Çok kritik bir eşikte olduğumuz bu süreçte, inşallah referandumdan da devlet olarak millet olarak önümüzü açacak bir netice çıkmasıyla beraber, ülkemiz önemli bir sıçrama yaşayacak ve sahip olduğu potansiyelini, özelikle insan gücünü değerlendirerek bölgesinde ve dünyada çok daha önemli ülkeler arasında girecek. Hedefleri arasında önemli bir merhaleyi de aşmış olacak. Bunun vatandaşımıza anlatılması önem arz ediyor, belediye başkanımız da hem yapmış olduğu hizmetler hem de birebir vatandaşlarımızla görüşerek bunu sağlamaya çalışıyor. Biz de bu vesile ile belediyemizi ziyaret ettik” dedi.

Vali Tuna’nın ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Belediye Başkanı Resul Yılmaz ise: “Ziyaretlerinden dolayı Siverek halkı adına kendilerine şükranlarımı arz ediyorum. Kendileri Siverek’in sorunlarını yakından takip ediyorlardır,  bizlere göstermiş olduğu yolda inşallah el birliği ile ilçe kaymakamımız ile sayın valimizin direktifleri doğrultusunda Siverek’in var olan sorunlarını en kısa sürede çözüme kavuşturacağız” dedi.

Son olarak Siverek Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Yeşil’i ziyaret eden Vali Tuna; Siverek esnafıyla da bir araya geldi. Vali Güngör Azim Tuna; akşam saatlerinde ilçeden ayrıldı.

Belediye başkanı ile bir süre görüşen Vali Tuna, daha sonra Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Yeşil’i ziyaret etti.

 

Güncelleme Tarihi: 15 Şubat 2017, 15:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195