Title of a News Article

Vali Tuna’dan flaş açıklama

.

Vali Tuna’dan flaş açıklama
banner206

Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna; Siverek’e bağlı Küçükgöl Mahallesini ziyaret ederek mahallenin sakinleri ve ileri gelenleriyle bir araya geldi.


Burada bir araya geldiği mahalleliye hitaben bir konuşma yapan Vali Tuna, birlik ve beraberlik mesajları verdi. Konuşmasına devam eden Vali Tuna: “Aynı ailenin birer parçasıyız. Biraz daha geniş baktığınız zaman hepimiz bu vatanın evlatlarıyız. Aynı milletin birer ferdiyiz. Şanlıurfa’yı tanıdığımız bu süre içerisinde devletin yanında duruşunuzdan, terör örgütlerine prim vermemenizden ve buralara sahip çıktığınızdan ötürü minnettarlığımızı ve şükranlarımızı ifade ediyorum. Alevi, Sünni, Türk, Arap, Kürt demeden herkese eşit mesafedeyiz. Yeter ki devlete, ülkeye, bayrağa farklı bir gözle bakmasın. Hepimiz bu ülke için gerekirse şehit oluyoruz, gazi oluyoruz. 15 Temmuz zaten bize bunu bir kez daha gösterdi. Demek ki Çanakkale ruhu dediğimiz bizi bir araya getiren ruh hala yaşıyor. Bunu muhafaza ediyoruz. Bunu muhafaza ettiğimiz sürece de bugünün dünyasında bizim kadar güçlü bir devlet yok” dedi.



Konuşmasında yaklaşan referandum öncesinde seçim ve sandık güvenliğine yönelik tedbirlerin alındığına da yer veren Vali Tuna: “Türkiye bu ihanet şebekeleriyle uğraşıyor olmasaydı şu anda nerelerde olurduk, düşünemiyorum. Önümüzdeki 16 Nisan sürecinden sonra İnşallah daha da hızlı bir şekilde ilerleyişimize devam edeceğiz. Bizim öncelikli amacımız bu referandumun huzur içerisinde yapılmasıdır. Vatandaşımızın tercihinin hiçbir sıkıntı olmadan sandığa aksettirilmesi için biz gereken tedbirlerimizi aldık. Terör örgütlerinin taşeronu olan insanların baskısıyla halkın iradesini etkilemeye çalışan kişilere veya girişimlere kesinlikle müsaade etmeyeceğiz. Bunlar hakkında ne gerekiyorsa yapıyoruz ve yapacağız. Bu konuda sizlerden de destek ve yardım bekliyoruz. Bu şekilde bir girişim varsa da bize söylediğiniz zaman gerekeni yapacağımızdan emin olabilirsiniz. Türkiye Cumhuriyeti bu konudaki kararlılığını net bir şekilde ortaya koymuştur” ifadelerini kullandı.


Yeni dönemde ülkeyi kalkındırmak için tarım, sanayi, enerji gibi konulara devlet olarak yoğunlaşacaklarını ifade eden Vali Tuna: “Önümüzdeki dönem şimdikinden çok daha iyi olacak. Huzurlu bir şekilde artık başka işlerimize odaklanacağız. Ülkeyi kalkındırmak için, geliştirmek için ne gerekiyorsa; tarımından sulamasına, enerjisinden sanayi yatırımına Şanlıurfa’yı daha cazip hale getirmek için yapılacak çalışmalara odaklanmamız lazım. Çocuklarımızı emanet ettiğimiz okullardaki eğitim kalitesini nasıl daha yükseltebiliriz, diğer hizmetleri nasıl daha da geliştirebiliriz. Bütün enerjimizi bunlara vermemiz lazım” sözlerine yer verdi.


Siverek’teki programında Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna’ya; Kaymakam Metin Demirel, Belediye Başkanı Resul Yılmaz, İl Emniyet Müdürü Veysel Tipioğlu, İl Jandarma Komutanı Albay Mustafa Kemal Timuroğlu, İl Sağlık Müdürü Erdoğan Duran, Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği Başkanı Şefik Bakay, Küçükgöl Muhtarı Ahmet Koşak ve ev sahipliğini üstlenen Siverek Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Osman Koşak eşlik etti.

Güncelleme Tarihi: 31 Mart 2017, 16:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195