Title of a News Article

Vali Vekili Esen trafik tedbirlerini denetledi

Vali Vekili Esen trafik tedbirlerini denetledi
banner206

Şanlıurfa Vali Vekili Metin Esen, İçişleri Bakanlığı talimatıyla 2020 yılı Kurban Bayramı tatili süresince Şanlıurfa ili genelinde trafik akışının daha düzenli ve güvenli sağlanması amacıyla uygulanan trafik tedbirlerini yerinde denetledi.

Kurban Bayramı tatili süresince trafik güvenliği konusunda farkındalığı artırmaya ve meydana gelebilecek trafik kazalarını önlemeye yönelik, sürücülerle maske ve fiziki mesafe kurallarına riayet edilerek yüz yüze temas kurmak suretiyle başlatılan “Bu Yolda Hep Birlikteyiz” kampanyası ile “Hatalı Sürücüye Kırmızı Düdük” ve “Öncelik Hayatın Öncelik Yayanın” kampanyalarının devamına destek sağlayan uygulama kapsamında, Şanlıurfa – Diyarbakır, Şanlıurfa – Gaziantep otoyolu ve Şanlıurfa – Mardin karayolu üzerindeki kontrol noktalarında denetimler yapıldı.

Şanlıurfa Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ile Jandarma Trafik ekiplerinin farklı noktalarda gerçekleştirdiği uygulamalarda, araçlarda seyahat eden vatandaşlara kolonya ve şeker verilerek bayramları kutlandı, yol güvenliği konusunda bilgilendirici broşürler dağıtıldı.

Trafik denetlemelerini yerinde inceleyen Şanlıurfa Vali Vekili Metin Esen, yolcularla kısa süreli sohbet ederek uykusuz araç kullanmamaları, hız sınırlarına riayet etmeleri, araç kullanırken cep telefonu kullanmamaları, uzak mesafe gidilecekse mutlaka dinlenmeleri ve emniyet kemeri kullanmaları gibi hususlarda tavsiyelerde bulundu.

Araçlarda bulunan çocuklara İçişleri Bakanlığının hediyesi olan kırmızı düdük ve trafik kurallarını hatırlamalarına yardımcı olacak çikolata paketleri hediye eden Esen, vatandaşlara da Şanlıurfa Valiliğinin hediye paketlerini vererek bayramlarını kutladı.

Vali Vekili Esen, bayram süresince yoğun bir mesai harcayarak vatandaşın can ve mal güvenliğini temin etmek amacıyla çalışan trafik polisleri ve jandarmayı da tebrik etti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195