Title of a News Article

Valilikten 700 Yezidiye yardım

Valilikten 700 Yezidiye yardım
banner206

 

Şanlıurfa Valiliği, terör örgütü Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) tehdidi nedeniyle Irak'tan kaçarak Viranşehir İlçesi'ne yerleşen yaklaşık 700 Ezidi için yardım çalışması başlattı. Ezidiler'in halen travma içinde olduğunu ifade eden Vali İzzettin Küçük, "Viranşehir'de gelen Ezidi konuklarımızın insani ve temel ihtiyaçlarını karşılamak için çaba içerisindeyiz" dedi.

Irak'ta terör örgütü IŞİD militanlarının saldırısı ardından sınırı geçen yaklaşık 700 Ezidi, Viranşehir'e geldi. Ezidiler, ilçe sakinleri tarafından ilçe merkezi ile yakında bulunan mahallerdeki boş evlere yerleştirildi.

Ezidiler'in ilçeye yerleşmelerinin ardından Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük de, Viranşehir'e geldi. Vali Küçük, Kaymakam Muhammed Lütfi Kotan, Belediye Başkanı Emrullah Cin, Ezidi köylerinin muhtar ve yetkililerle, Ezilerle ilgili yapılacak çalışmalarla ilgili görüştü. İlçede kalan Ezidilerle'de görüşen Vali Küçük, insani ihtiyaçların karşılanması için çalışmaları başlattı.

 

"Çaba içindeyiz"

İlçeye yerleşen yaklaşık 700 Ezidi'nin insani ihtiyaçlarının karşılanması için çaba harcadıklarını ifade eden Vali İzzettin Küçük, şöyle konuştu:

"Yaklaşık 700 Ezidi konuğumuz var. Bir kısmı köylere gitti, bir kısmı ise, ev tuttu ve oralara yerleşti. Biz hemen gıda yardımı yaptık. Ayrıca eve yerleşenlerin ev ihtiyaçlarını temin etmeye başladık. Tabii gelen konuklarımız için Mardin'de bir çadır kent oluşturulmuş. Midyat ve Nusaybin ilçelerinde şu anda çadır kent var. Arzu edenleri oraya nakledeceğiz. Bizimle ilgili şu anda çadır kent kurulması gündemde değil. Biliyorsunuz, ülkeye gelen konuklarımız için çadır kent kurma ve burayı devam ettirme yetkisi AFAD'ta. AFAD bize bu konuda herhangi bir yazılı bildirimde bulunmadı. Şu anda Viranşehir'de gelen Ezidi konuklarımızın insani ve temel ihtiyaçlarını karşılamak için çaba içerisindeyiz. Bütün birimlerimiz seferber olmuş durumda. Halen travma içinde olan Ezidiler var. Bizim geleneğimizde, düşen kim olursa olsun hep sahip çıktık."

Güncelleme Tarihi: 16 Ağustos 2014, 16:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195